Alliberem Barcelona de plàstics d'un sol ús

..
22/01/2024 - 14:11 h - Emergència climàtica Ajuntament de Barcelona

El pròxim 22 de febrer, es presentaran les novetats i la feina feta l’últim any sota el marc del Compromís Barcelona Plàstic Zero, alhora que es visualitzen les iniciatives de reducció del plàstic d’un sol ús existents a la ciutat.

L’acte es realitzarà a la Sala Barcelona (Av. Diagonal, 240), de 17 a 18.30 h, i consistirà en una trobada d’organitzacions interessades a  portar a terme accions per reduir el plàstic d’un sol ús a la ciutat de Barcelona. .

La jornada està oberta a tota la Xarxa B+S i a la resta de les organitzacions de la ciutat.

Pròximament, us informarem de tots els detalls de la jornada i difondrem el seu programa.

Adherir-se al Compromís Barcelona Plàstic Zero

El Compromís  Barcelona Plàstic Zero pretén visualitzar les iniciatives de reducció del plàstic d’un sol ús existents a la ciutat, així com encoratjar a altres organitzacions de la ciutat a sumar-s’hi per fer front a la cultura d’usar i llençar.

El punt de partida són els prop de 50 projectes resultants de la Taula Plàstic Zero, grup de treball que va sorgir com una de les 10 mesures de la Declaració d’Emergència Climàtica, que es poden consultar a l’espai del Decidim Barcelona.

Si encara no en formeu part, us animem a participar en aquest projecte. Per fer-ho, només heu d’omplir aquest formulari. Rebreu un correu electrònic amb la confirmació de la vostra adhesió, se us facilitarà material per fer difusió i us informarem sobre l’evolució del projecte.

Incentius a les accions fetes

Les organitzacions que, durant el 2023,  hagin portat a terme alguna de les accions de reducció o eliminació del plàstic d’un sol ús recollides a l’ordenança del preu públic de recollida de residus, poden sol·licitar fins el 14 d’abril un incentiu econòmic a través del portal de tràmits.