S'inicia el Grup de Treball sobre recursos hídrics i usos alternatius a l'aigua potable

..
14/05/2024 - 10:21 h - Medi ambient i sostenibilitat Ajuntament de Barcelona

Aquest mes de maig ha tingut lloc la primera sessió del Grup de Treball, alienat amb el repte d’estalvi d’aigua vinculat al Compromís per una Barcelona + Sostenible i amb el procés participatiu de l’ordenança reguladora d’aprofitament de les aigües grises a la ciutat. Us n’expliquem tots els detalls.

L’objectiu del Grup, impulsat per iniciativa del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat, és desenvolupar una proposta informada sobre millores en les ordenances municipals, i altres normatives, que afavoreixin la viabilitat i potenciïn l’ús de recursos alternatius a l’aigua potable a Barcelona. Actualment, en formen part més de 20 d’organitzacions.

Es podran considerar les aigües regenerades, grises, freàtiques, dessalinitzades, pluvials o altres. A més a més, el pla de treball es podrà adaptar a les dinàmiques generades al Grup i als acords interns que s’estableixin. 

Alhora, l’Ajuntament de Barcelona ha iniciat la redacció de l’Ordenança reguladora d’aprofitament de les aigües grises. L’ordenança preveu que els edificis nous i les grans rehabilitacions incloguin un sistema d’aprofitament. Afectaria edificis d’habitatges, hotels i poliesportius a partir d’un determinat consum d’aigua. 

En aquest context, el passat 2 de maig es va organitzar una primera sessió participativa per donar la benvinguda al Grup de Treball i, alhora, tractar aquesta nova ordenança i les seves implicacions. Es preveu que s’organitzin un mínim de quatre sessions al llarg d’aquest any 2024, de periodicitat mensual. 

El Grup de Treball de recursos hídrics alternatius a l’aigua potable també està alineat amb el treball col·laboratiu del Repte d’Estalvi d’aigua que s’ha llançat en el marc del Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible. 

Si voleu més informació sobre aquest Grup de Treball, podeu contactar directament amb el Consell Ciutadà per la Sostenibilitat: consellsostenibilitat@bcn.cat