Home / Agenda / Espectacle "Nessum Dorma", a càrrec d'Eu Manzanares

Veu emergent de la dramatúrgia actual, l’autora resident de la Sala Beckett d’aquesta temporada construeix una maquinària teatral de precisió, un text de teatre dins del teatre en el qual les històries personals esdevenen universals.

Anys cinquanta. Una dona d’un barri humil de la perifèria de Barcelona surt de casa amb un cistell. Després d’un parell d’hores de camí, entra a uns laboratoris de la zona alta de la ciutat, on escoltarà música clàssica i àries operístiques mentre fa la seva “donació voluntària”. Hores més tard, a casa, saltaran d’alegria en veure-la arribar amb el cistell ple de menjar. De les ferides als braços, no en parlaran. I, així, aniran creixent i vivint en la precarietat, però amb gratitud per tenir un plat a taula.

Tot comença amb aquesta anècdota real de la família de l’autora. Aquesta és una història sobre una dramaturga entestada a parlar de les misèries familiars, filla d’una dona de la neteja precària i neta d’una dona que va mastegar la misèria. En definitiva, aquesta història planteja si una obra de teatre pot ajudar a saldar un deute. Personal i social, alhora. Perquè la venjança pot ser una llicència poètica.

Nessun Dorma és l’última creació d’Eu Manzanares, que va debutar com a dramaturga el 2015 amb Una paret blau-cel . L’any 2019 va estrenar Lo nuestro , premi Teatre Barcelona 2020 al millor text original. El 2020 és guardonada amb la beca Carme Montoriol de l’Institut de Cultura de Barcelona per El mestre i el mar . L’any 2021 va estrenar al Teatre Lliure l’espectacle Frank i, l’any 2022, li va ser concedida una de les beques Barcelona Crea per a l’escriptura d’un nou text. Gràcies a aquesta beca, va estrenar a la Sala Fènix Dopaland , un muntatge sobre desig i societat de consum dirigit per Sergi Pompermayer.

Una producció de la Sala Beckett i Grec 2023 Festival de Barcelona.

Aquest espectacle ha rebut una de les beques Barcelona Crea atorgades per l'ICUB.

Dramatúrgia i direcció: Eu Manzanares

Interpretació: Anna Barrachina, Queralt Casasayas, Pep Ferrer, Júlia Truyol, resta del repartiment en curs

Escenografia: Laura Clos (Closca)

Vestuari: Zaida Crespo

Il·luminació: Ganecha Gil

So: Guillem Rodríguez

Ajudantia de direcció: Denise Duncan

Més informació: www.salabeckett.cat/obrador-destiu

Horaris

Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia

Adreça:
C Pere IV, 228*232
Districte:
Sant Martí
Barri:
el Poblenou
Població:
Barcelona

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri Espai 210

Sagrada Família | Adreça: C/ Padilla, 210 | Tlf: 930153733