Home / Cicle "Naomi Kawase"

Adoptada per una parella d’edat avançada a qui anomenava “avis”, i sense haver conegut mai els seus pares,  Naomi Kawase (Nara, Japó, 1969) descobreix en el cinema l’instrument idoni per indagar la seva identitat i els seus orígens, i queda fascinada per la capacitat de connexió emocional de les pel·lícules i la seva facultat de preservar el temps. 

En els seus primers documentals —filmats en súper-8, 16mm i vídeo— emprèn una recerca incessant de si mateixa, dels pares que la van abandonar i de l’àvia” que la va criar. Amb el seu primer llargmetratge de ficció esdevé la cineasta més jove a guanyar la Càmera d’Or del Festival de Cannes i inicia una carrera fulgurant de gran reconeixement internacional en la qual integra un univers poètic i íntim, amb el qual explora temes com la família, la tradició o el dol, tot utilitzant l’alè inefable i misteriós de la naturalesa per convocar els sentiments interns dels seus personatges.  

La cineasta japonesa presentarà el cicle juntament amb Lluís Miñarro, productor d’ Aguas tranquilas, descrita per Kawase com la seva “obra mestra”.

El cicle continua el maig amb:   Katatsumori, Ten Mitake (See Heaven),  Hi Wa Katabuki (Sun on the Horizon);  Ni tsutsumarete (Embracing),  Kya ka ra ba a (Sky wind fire earth);  Tarachime (Birth/Mother) (Tarachime);  Genpin; Sharasojyu (Shara) i  An (Una pastelería en Tokio).

Consulteu programació en aquest enllaç.

Horaris

Filmoteca de Catalunya

Adreça:
Plaça de Salvador Seguí, 1*9
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri Espai 210

Sagrada Família | Adreça: C/ Padilla, 210 | Tlf: 930153733