Home / Cicle 'Victor Sjöström'

Sens dubte, la fama i la glòria internacionals del primer cinema escandinau tenen la seva punta de llança en l’obra de Victor Sjöström (1879-1960). Provinent del teatre, va compaginar la carrera d’actor amb la de realitzador, ofici, aquest últim, amb el qual va esdevenir el pare fundador de l’escola sueca (juntament amb Mauritz Stiller) i un dels cineastes més influents del cinema mut.

Després d’una primera etapa al seu país d'origen, amb el suport de la literatura de Selma Lagerlöf i de paisatges naturals que aportaven una gran força dramàtica, el 1924 es va traslladar a Hollywood, contractat per la MGM. Allà va realitzar una desena de títols, entre ells l’imponent The Wind, amb el qual obrim aquesta retrospectiva. Amb l’arribada del sonor va reprendre la seva carrera d’actor i va esdevenir el protagonista de la innoblidable Smulstronstället, dirigit per Ingmar Bergman. 

El cicle, que es compon de setze sessions, s’estendrà al llarg de tot l’any i serà presentat pel conservador de l’Svenska Filminstitutet, Jon Wengström.

Consulteu programació en aquest enllaç.

Horaris

Filmoteca de Catalunya

Adreça:
Plaça de Salvador Seguí, 1*9
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri Espai 210

Sagrada Família | Adreça: C/ Padilla, 210 | Tlf: 930153733