Home / Espectacle "Cosas que se olvidan fácilmente", de Xavier Bobés i interpretat per Francesco Sinopoli

Entrades exhaurides

Les imatges fotogràfiques són el centre d’un espectacle encisador per a només cinc espectadors que transforma records i en crea de nous 

L’any 2015 i el 2016 possiblement vau veure el nom de Xavier Bobés en les llistes de premiats anunciades per tota mena de festivals (des dels premis Butaca fins als premis de la Crítica, passant per un premi al BE Festival, el Birmingham European Festival de teatre). O, si vau tenir sort, el vau veure en directe presentant l’espectacle que va estrenar el 2015 al Grec Festival de Barcelona i que el va posar al mapa escènic català i europeu: Cosas que se olvidan fácilmente . Diem que vau tenir sort si vau veure l’espectacle perquè, amb un aforament de només cinc espectadors per representació, les funcions en què s’oferia aquesta petita meravella van ser insuficients per admetre tot el públic que el volia veure. I és que el bocaorella es va revelar com la millor manera de donar a conèixer un petit gran secret en forma d’un muntatge fet de records, d’oblits i d’imatges sobre paper. El Grec us ofereix enguany la possibilitat de recuperar una petita joia escènica que fascina tant als qui la veuen que encara es continua representant. Després de més 1.350 representacions, Xavier Bobés convida a Francesco Sinopoli a endinsar-se en aquest univers de caixes i petites coses.

Acompanyant del Grec Festival de Barcelona en les últimes edicions i creador de la companyia Playground, Xavier Bobés ha presentat, molt sovint en espais tan insòlits com els mateixos espectacles que produeix, unes creacions escèniques en les quals treballa amb objectes. Aconsegueix alliberar-los del seu caràcter banal i quotidià per revestir-los de màgia i poesia. Autor de vuit espectacles fins al moment, Bobés ha passat pel Grec en solitari ( Cosas que se olvidan fácilmente , Grec 2015, i Corpus , el 2020) o amb l’agència de detectius d’objectes El Solar, creada amb Jomi Oligor i Shaday Larios ( Cuaderno de campo , Grec 2018). Entre les últimes propostes de l’artista, hi ha el muntatge El mar: Visió d’uns nens que no l’han vist mai (TNC, 2022), encara de gira.

El muntatge es representa en el context del cicle que el Grec 2024 Festival de Barcelona dedica al creador Xavier Bobés.

Agraeixo al Festival Grec aquesta invitació que em permet tornar a representar, a la meva ciutat, dos espectacles fonamentals en el meu camí com a creador: El cap als núvols , vint anys després de la seva estrena, i Cosas que se olvidan fácilmente . Igual que els objectes poden adquirir una nova vida al canviar de mans, confio que ambdues obres tindran ara una nova vida escènica a les mans d’en Marc i en Francesco.

Xavier Bobés

Espectacle per a públics a partir de 12 anys.

Una producció de Xavier Bobés i el Festival TNT - Terrassa Noves Tendències.

Creació i direcció: Xavier Bobés

Interpretació: Francesco Sinopoli

Vestuari: Antonio Rodríguez

Construcció de l’escenografia: Pep Aymerich:

Col·laboració: L’animal a l’esquena

Agraïments: Xocolates i Bombons Gluki ecològics, i La Rellotgeria de Girona

Horaris

Teatre Lliure

Adreça:
Pl Margarida Xirgu, 1
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri Espai 210

Sagrada Família | Adreça: C/ Padilla, 210 | Tlf: 930153733