Home / Espectacle “Òh!pera”, de Ferran Cruixent / Pau Miró Guillem Palomar / Laura Ferrero Montserrat Lledó / Martí Sales

Tres òperes contemporànies breus, representades la mateixa nit en tres espais poc usuals del Gran Teatre de la Rambla. L’aposta més decidida del Liceu per als creadors i creadores de demà.

Són joves i pertanyen a àmbits diversos de la creació: unes són compositores musicals; d’altres, dramaturgs; alguns més s’encarreguen de dirigir les posades en escena, i d’altres són músics, cantants o bé il·luminadores i tècniques procedents de les escoles de la ciutat. Són, per tant, les veus i els talents de l’òpera contemporània del futur immediat. Per tal de donar-les a conèixer, el Gran Teatre del Liceu produeix tres microòperes de joves compositors i compositores, cadascuna d’una durada aproximada de mitja hora. Passegeu-vos pel teatre buscant cada representació i descobrireu sales d’assaig i espais que no us són tan familiars com us pensàveu. Són tres peces que posen a treballar plegats tècnics, creadors i intèrprets emergents en un exercici de multidisciplinarietat, una característica especialment operística, que implica, entre altres, les parelles formades pel compositor Ferran Cruixent i el dramaturg Pau Miró; Guillem Palomar i la llibretista, escriptora i periodista Laura Ferrero, i, finalment, la compositora Montserrat Lledó i el poeta i escriptor Martí Sales com a llibretista. La tercera pota important d’aquest projecte és la participació d’alumnes de diverses escoles de disseny de la ciutat (Elisava, BAU, EINA, Institut del Teatre) a través del Disseny Hub.

Tots i totes us expliquen tres històries cent per cent del nostre temps. Si en la primera, Eliza , coneixerem una dona que descobreix que la seva parella és una intel·ligència artificial capaç de controlar els seus pensaments, en la segona, Azul como una naranja , ens presentaran Sergei Krikalev, un astronauta que va romandre més de tres-cents dies atrapat a bord de l’estació espacial Mir, mentre el seu país, la Unió Soviètica, s’ensorrava. En la tercera peça, Contradir la nit , ens submergirem en l’essència més autèntica de la ciutat acompanyant una parella d’amants en un viatge per la Barcelona subterrània i canalla. Ho interpretaran uns joves músics i unes veus que són la cara més visible del talent del futur.

Una producció del Gran Teatre del Liceu.

Eliza (Foyer)

Composició: Ferran Cruixent

Llibret: Pau Miró

Direcció d’escena: Pol Roig

Disseny d’espai, vestuari, vídeo: Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona

Il·luminació: Institut del Teatre

Azul como una naranja (box de l’escenari)

Composició: Guillem Palomar

Llibret: Laura Ferrero

Direcció d’escena: Ester Guntín

Disseny d’espai, vestuari, vídeo: BAU, Centre Universitari d’Arts i Disseny

Il·luminació: Institut del Teatre

Contradir la nit (sala d’assaig Mestres Cabanes)

Composició: Montserrat Lledó

Llibret: Martí Sales

Direcció d’escena: Marta Gil Polo

Disseny d’espai, vestuari, vídeo: EINA, Centre Universitari de Disseny i Art

Il·luminació: Institut del Teatre

Horaris

Gran Teatre del Liceu

Adreça:
C la Rambla, 51*59
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri Espai 210

Sagrada Família | Adreça: C/ Padilla, 210 | Tlf: 930153733