Home / Espectacle “Un lugar sin límites”, de El Conde de Torrefiel

Transcendint els àmbits plàstic i visual, aquest muntatge empra eines sonores per explorar les possibilitats de la imatge teatral i poètica.

El so ha tingut sempre un paper en les creacions escèniques de la companyia formada per Tanya Beyeler i Pablo Gisbert, però mai n’havia estat, com en aquest muntatge, l’element protagonista. Han arribat fins aquí a la recerca de maneres noves d’explicar històries que evitin la repetició de patrons i aconsegueixin fer comprendre, o com a mínim intuir, la complexitat del món que ens envolta. Ho fan amb una crida a la imaginació i presentant en escena imatges intuïdes, revelacions o aparicions, unes metàfores visuals que es comprenen per la suma del so, el text, la il·luminació, els cossos dels intèrprets i la matèria, que en aquest cas pren la forma de fang i de metall. Què es pot esperar d’una proposta que aparta el sentit de la vista per centrar-se en l’oïda? Diuen que la sobreproducció d’imatges limita la nostra capacitat d’imaginar-les i que, al contrari, la capacitat del cervell de crear imatges s’activa, precisament, en absència de les imatges.

Obre, doncs, les orelles per venir a veure la creació més nova d’El Conde de Torrefiel: relega els impulsos visuals i converteix el teu cervell en una sala de cinema que projecti imatges sense descans. T’ho proposa una companyia que, amb la desena llarga d’espectacles que han creat des de l’any 2010 (des de La plaza , al Grec 2018, fins a Una imagen interior , un dels espectacles estrella del Grec 2022), han atret poderosament l’atenció del públic, la crítica, els programadors i els festivals europeus amb muntatges que parlen del temps i de la societat del segle XXI i que combinen i tracten de manera separada el text, el moviment, les imatges plàstiques i el so.

Una coproducció del Grec 2024 Festival de Barcelona, Centro de Cultura Contemporánea Condeduque (Madrid), Festival delle Colline Torinesi (Torí), Festival Contemporanea (Prato), Teatro Municipal de Porto - Rivoli (Porto), Théâtre Saint-Gervais (Ginebra), Viernulvier (Gant), Festival d’Automne (París).

Ajuts a la producció: ICEC - Generalitat de Catalunya

Amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya.

Idea i creació: El Conde de Torrefiel

Text i dramatúrgia: Tanya Beyeler, Pablo Gisbert

Interpretació: Per determinar

Concepció escenogràfica: La Cuarta Piel, El Conde de Torrefiel

Disseny del so: Rebecca Praga, Uriel Ireland

Disseny de la il·luminació: Manoly Rubio García

Direcció i coordinació tècnica: Isaac Torres

Difusió i producció: Alessandra Simeoni

Oficina d’administració: Uli Vandenberghe

Producció executiva: Cielo Drive, SL

Horaris

Teatre Lliure - Sala Espai Lliure

Adreça:
Pl Margarida Xirgu, 1
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri Espai 210

Sagrada Família | Adreça: C/ Padilla, 210 | Tlf: 930153733