Home / Taller 'Micrarium. L'univers del que és minúscul'

CosmoCaixa estrena un nou espai permanent en què et podràs submergir en un món invisible a l’ull humà. Endinsa’t en Micràrium!En aquest espai pioner podràs explorar el món microscòpic. Controla diversos instruments de magnificació, prepara les teves pròpies mostres i emporta’t les fotos!

Des que es va inventar, el microscopi va revolucionar totalment el món de la investigació científica. Però, a més, va influir en el món de l’educació i la divulgació científica, probablement com cap altre instrument científic ho ha fet mai, tret potser del telescopi. Malgrat això, la major part de la ciutadania no ha tingut l’oportunitat d’observar el món des de les lents d’un microscopi o altres sistemes de magnificació. Una gran part del món que ens envolta ens és invisible als ulls.

En aquest marc, per mitjà del nou Micràrium de CosmoCaixa es vol estimular l’interès pel que no es veu a través de l’experimentació dins d’un entorn museogràficament atractiu en què l’usuari també n’és el protagonista.

Plegats ens submergim en les entranyes de tota mena de materials, naturals i artificials, orgànics i inorgànics: sorra de la platja, minerals, micrometeorits, protozous, llevats, cianobacteris, larves, plomes, microplàstics i fins i tot obres d’art!L’espai permanent Micràrium és pioner a Espanya i un dels pocs a Europa que permet explorar el món microscòpic a través de l’experimentació. El visitant és alhora observador i protagonista; de fet, a més de preparacions del món mineral, vegetal i animal, al Micràrium els visitants es poden observar a ells mateixos amb els instruments de magnificació: pèls, pell o fins i tot la roba són objectes que es poden veure i comentar. L’objectiu és reforçar la idea que el món microscòpic no ens és aliè, que forma part de la nostra realitat, encara que no el puguem veure.

L’activitat a Micràrium comença en un espai immersiu on el visitant s’endinsa en un món microscòpic. Un espai immersiu amb una pantalla semicircular i un so envolupant ens transmet la sensació d’encongir-nos fins a veure el món des d’una perspectiva completament nova. Després, l’activitat d’experimentació es trasllada als quatre espais de Micràrium que reprodueixen les diverses àrees de contingut de la sala Univers: Kósmos, Evolució i Fronteres. En aquests espais es poden observar mostres diminutes a través de microscopis, lupes o altres artefactes, i els visitants podran capturar les seves pròpies fotografies digitals.

Es recomana arribar cinc minuts abans de l’inici de l’activitat. Un cop començada, no es podrà accedir a Micràrium.

Horaris

CosmoCaixa Barcelona

Adreça:
Carrer d'Isaac Newton, 26
Districte:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
Sant Gervasi - la Bonanova
Població:
Barcelona

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri Espai 210

Sagrada Família | Adreça: C/ Padilla, 210 | Tlf: 930153733