Els jardins de la Mediterrània guanyen color

Els murs que tanquen algunes parts de l'illa interior i les columnes dels accessos eren la part més grisa que quedava als renovats jardins de la Mediterrània. Per posar-hi remei, la proposta del col·lectiu d'artistes Monkey Fingers, que s'hi està executant, els convertirà en espais plens de color, amb representacions alegres de la natura i d'elements característics del barri de la Marina.

30/12/2020 19:59 h

Mupert

Amb la seva gràfica d’elements plans i ben delimitats, els Monkey Fingers han creat per a aquest espai uns dibuixos inspirats en el mar i la natura, amb un gran peix i un gran ocell, així com un vaixell que recorda el passat mariner de la Marina. Els colors llampants volen reflectir el caràcter obert i alegre de la gent del barri. Monkey Fingers és un estudi d’il·lustració i pintura situat a la Nau Tonal’h de l’Hospitalet de Llobregat. Dins d’aquest col·lectiu van participar l’any passat en la intervenció artística sota el pont de la Riera Blanca.

El projecte ha estat compartit prèviament amb el veïnat i entitats de la Marina, especialment les comunitats dels edificis als que pertanyen els murs i columnes pintats, que prèviament han autoritzat aquestes intervencions. A més d’obtenir una bona resposta al projecte, el veïnat ha proposat la incorporació als murals d’alguns dels elements més característics de l’entorn, com la farola de Can Tunis o la torre Calatrava de comunicacions.

La nova decoració dels murs dels jardins de la Mediterrània, ara convertits en murals, completa la transformació d’aquest espai comprès entre els carrers de la Mare de Déu de Port i dels Alts Forns, el passeig de la Zona Franca i la plaça de la Marina de Sants. L’interior d’illa de més de 5.000 metres quadrats es va reurbanitzar per fer-lo més verd i accessible a tothom, des de la gent gran fins als més petits, amb una inversió de 2,13 milions d’euros que formava part del Pla de Barris de la Marina. Els renovats jardins de la Mediterrània es van inaugurar al juny d’aquest any.

Notícies relacionades