Matinades de grallers

Adreça
Plaça de la Mercè, 1
Esdeveniment familiar
Dia/Hora
ds. 24 · 08:00
Veure tots els horaris
Inici

Inici a la Plaça de la Mercè.

Recorregut: Plaça de la Mercè, Ample, Regomir, Ciutat, plaça de Sant Jaume, Bisbe, baixada de Santa Eulàlia, Banys Nous, Ave Maria, plaça de Sant Josep Oriol, plaça del Pi, Cecs de la Boqueria, Boqueria, Banys Nous, Ferran i plaça de Sant Jaume.

Com en les grans diades, Barcelona es lleva al so de les gralles interpretant el Toc de Matinades. Avui és el dia de la Mercè!

Desenes de músiques i músics grallers i tabalers es troben a la plaça de la Mercè, epicentre de la festa, per anunciar als quatre vents que avui és festa major. Provenen de les colles geganteres, castelleres, dels Falcons i d'altres àmbits de la cultura popular.

Si viviu en algun dels carrers per on passen, gaudiu de la seva melodia des dels balcons i terrats de casa. I, si no és el cas, apropeu-vos a aquest acte íntim, però ple de simbolisme que us farà redescobrir alguns dels racons del barri Gòtic.

Un cop els músics arribin a la plaça de Sant Jaume, formaran un cercle immens des del qual acabaran d’interpretar les darreres notes de la melodia. Ara sí, que comenci la diada de la Mercè!


Mostra'n mésMostra'n menys

Llista de punts que es mostren al mapa

  Plaça de la Mercè, 1

  Ciutat Vella

  el Barri Gòtic

  08002 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia

  24 de setembre matí

  Repic de campanes a l'antiga
  Plaça de la Mercè
  DS. 24 · 12:00 H
  Seguici de la Mercè
  Plaça de la Mercè
  DS. 24 · 12:15 H

  24 de setembre tarda

  Ballada de sardanes: "Cobla Marinada"
  Plaça de la Mercè
  DS. 24 · 18:15 H

  24 de setembre nit