Els museus i espais culturals de la ciutat s’afegeixen a la Mercè

24/09/2021 - 11:03 h

A més de les activitats programades als carrers i places de la ciutat, la Mercè obre a la ciutadania les portes de molts museus i espais culturals de Barcelona que organitzen activitats i propostes per a tota mena de públics.

El dia de la Mercè, o durant les jornades immediatament anteriors o posteriors, els museus de la ciutat contribueixen a fer de la ciutat un espai de festa acollint la ciutadania, que podrà accedir de manera lliure a molts dels recintes expositius que hi ha a la ciutat. En alguns casos es pot veure de franc el fons del museu, però en altres ocasions s’ofereix als barcelonins i barcelonines la possibilitat de visitar algunes de les exposicions temporals organitzades per aquests centres.

Paral·lelament, alguns dels espais que s’afegeixen a les celebracions de la Mercè proposen als espectadors i espectadores activitats festives que prenen la forma de visites guiades, espectacles, actuacions musicals o projeccions, segons els diferents espais.

La llista d’espais que es poden visitar durant la Mercè inclou museus i centres expositius, entre els quals hi ha grans recintes com la Fundació Antoni Tàpies, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu Picasso, Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani o el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, i també centres expositius com els Espais Volart o el Museu Can Framis (tots dos de la Fundació Vila Casas) o espais com el Palau Güell.

Recintes per visitar en família, com el Poble Espanyol de Montjuïc i L’Aquàrium, i museus com el Marítim i el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch formen part del programa d’activitats de la Mercè, però també arxius, com l’Arxiu Històric i l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, biblioteques, com la Biblioteca Arús, o espais religiosos d’interès arquitectònic, com el temple de la Sagrada Família.

També podreu visitar espais culturals poc coneguts entre la ciutadania, que van des de la Col·lecció de Carrosses Fúnebres de Cementiris de Barcelona fins a la Casa dels Entremesos i l’Espai Bombers, a més de petites joies de l’arquitectura barcelonina com el Pavelló Mies van der Rohe.