Image
Panoràmica del barri de la Barceloneta

Viu la Barceloneta, viu Ciutat Vella

Ciutat Vella i la Barceloneta són el centre operatiu de la Louis Vuitton 37th America’s Cup i tindran un protagonisme especial en aquests mesos d’activitats culturals, gastronòmiques i d’oci.

El barri mariner de Barcelona, el barri dels pescadors, porta a la Regata Cultural la força de la seva història, de les seves tradicions i la vitalitat del seu teixit comunitari. Una cultura de mar que s’expressa a través d’exposicions, festes populars, itineraris i activitats artístiques de tota mena. 

Exposició 'Port i fotografia. La imatge fotogràfica del port de Barcelona'

Del 4 al 29 de juliol. Centre Cívic Barceloneta. 

L’Agrupació Fotogràfica de Catalunya va cloure la celebració del seu centenari (1923-2023) amb aquesta mostra organitzada conjuntament amb el Port de Barcelona i amb Joan Alemany, especialista en la història del port, com a comissari. 

La componen quaranta reproduccions d’imatges, antigues i actuals, professionals i amateurs, que han immortalitzat els espais portuaris. Inclou, també, una projecció d’imatges històriques del port de Barcelona.

Activitat gratuïta.

Més informació

Instal·lació 'La Barceloneta i el mar'

Del 25 de juny al 2 de novembre. Casa de la Barceloneta 1761. 

Instal·lació audiovisual amb fotografies d’arxiu que mostren la relació històrica de la Barceloneta amb activitats lligades al mar: l’educació, l’oci, la gastronomia, la pesca, el comerç i l’esport.

La Casa de la Barceloneta 1761 és un equipament municipal dedicat a recuperar i difondre la història i la memòria col·lectiva d’aquest barri.

Activitat gratuïta.

Rutes guiades “La Barceloneta i el mar”

A partir del 27 de juny

Un itinerari que connecta el passat i el present per conèixer els orígens i l’evolució del barri més mariner de Barcelona. Durant el recorregut, amb una guia experta, trobarem personatges que ens hi descobriran l’arquitectura del segle XVIII, els bombardejos de la Guerra Civil, espais d’oci com els banys públics o els històrics merenderos, l’activitat portuària, el món de la pesca i la pràctica de l’esport, tot relacionat amb el mar. 

 

Vista de la Platja de Sant Sebastià a la Barceloneta

Altres activitats a la Barceloneta

A la Barceloneta trobareu activitats per descobrir els secrets del barri i la seva tradició pesquera, assistir a la subhasta del peix o participar en la seva rica cultura popular.

  • Festa Major de la Barceloneta (25 al 29 de setembre)
  • Ruta “Històries de la Barceloneta”. Activitat finalitzada 
  • IV Torneig d’Escacs. Activitat finalitzada 
  • Festa de la Primavera 2024. Activitat finalitzada
  • Trobada de Gegants. Activitat finalitzada
  • Ruta “Pescadors de la Barceloneta”. Activitat finalitzada
     

Jornades de portes obertes al Port de Barcelona

Activitat finalitzada

El Port de Barcelona organitza per primer cop unes jornades de portes obertes perquè la ciutadania pugui descobrir un espai de vital importància per a la ciutat mitjançant visites guiades, recorreguts marítims i rutes a peu

També hi haurà un mercat mariner i activitats per a tots els públics al Moll de la Fusta, així com un estand sobre la Copa Amèrica amb tota la informació per seguir la competició i el programa d’activitats culturals i d’oci que l’acompanyen. 

24, 25 i 26 de maig

Exposició 'Mar viva'

Activitat finalitzada

“Mar viva” vol sensibilitzar i conscienciar del greu problema de les deixalles marines, que queden atrapades a les xarxes dels pescadors i es porten a port per classificar-les i eliminar-les correctament.  El projecte és una iniciativa de l'Agència de Residus de Catalunya en col·laboració amb la Confraria de Pescadors del Port de Barcelona i l'Autoritat Portuària de Barcelona.  

Del 8 de maig a l’1 de juny al Centre Cívic Barceloneta. 

Activitat gratuïta. 
 

Gran Trobada d’Havaneres

Activitat finalitzada 

L’Associació Amics de les Havaneres i la Comissió de Festes de la Barceloneta se sumen a la celebració de la Copa Amèrica amb una edició especial de la tradicional cantada d’havaneres.  

A la 38a Gran Trobada d’Havaneres “Barcelona cara al mar” actuaran els grups Crema Catalana, Boira, Ultramar i Port Bo, amb la col·laboració de la Coral Mediterrània del Casal de Gent Gran Mediterrània de la Barceloneta. Gerard Carrión, de Ràdio Estel, presentarà l’acte, en què no faltarà el tradicional rom cremat

15 de juny. Port Vell.