Vés al contingut

Les escoles municipals de música celebren 30 anys!

Plaça de Sant Jaume
Divendres 9, a les 18.30 h

Les escoles municipals de música fan 30 anys oferint propostes formatives musicals per a alumnat de totes les edats, a través de programes de llarg recorregut, tallers i propostes de música per a nadons i les seves famílies.

Vine a celebrar-ne l’aniversari!

Ruta Eulalienca

Sortida des del Fossar de les Moreres
Activitat gratuïta
Divendres 9 i diumenge 11 de febrer
Associació Cultural Joan Amades

Torna la Ruta Eulalienca! Al costat de l’Associació Cultural Joan Amadeus passejareu pels racons de la ciutat en què es va originar la llegenda de Santa Eulàlia. Amb acompanyament musical en directe, una persona us guiarà i us descobrirà tots els espais de Barcelona relacionats amb la història de la santa.

Reserves exhaurides.

Grup 1, sortida el 9 de febrer a les 18.30 h

Grup 2, sortida el 9 de febrer a les 19 h

Grup 3, sortida l’11 de febrer a les 17.30 h

Grup 4, sortida l’11 de febrer a les 18 h

Els Protocols de l’Àliga

Sortida de la plaça de Sant Jaume
Divendres 9, a les 20 h

Recorregut: plaça de Sant Jaume, carrer de Jaume I, plaça de l’Àngel, carrer de l’Argenteria, carrer dels Sombrerers, placeta de Montcada, passeig del Born, carrer de Santa Maria, Fossar de les Moreres i plaça de Santa Maria.

20.40 h: honors de la Coronela de Barcelona i trabucaires al Fossar de les Moreres.

21 h: entrada a la basílica de Santa Maria del Mar amb la Marxa de l’Àliga de la Ciutat. Ball de l’Àliga de la Ciutat a l’interior de la basílica.

L’Àliga de la Ciutat sortirà de les portes de l’Ajuntament per encapçalar la primera desfilada de la festa major d’hivern de Barcelona, que culminarà en un dels actes més emotius i transcendents de les Festes de Santa Eulàlia: el tradicional Ball de l’Àliga al presbiteri i davant l’altar major de la basílica de Santa Maria del Mar. 

El seguici dels Protocols de l’Àliga, format per la Coronela de Barcelona, els Ministrers Espremulls, el Lleó de Barcelona, els Gegants de Santa Maria del Mar i els Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda, desfilarà pels carrers de manera solemne omplint de festa i celebració els racons de la ciutat, tot anunciant el començament de les festes. 

El Tradicionàrius a Santa Eulàlia

Plaça de Sant Jaume
Divendres 9, a les 20.15 h
Tradicionàrius

Per segona vegada, el Tradicionàrius baixa de la Vila de Gràcia fins a la plaça de Sant Jaume! Enguany, el 37è Festival Folk Internacional Tradicionàrius omplirà de música les Festes de Santa Eulàlia amb un ball folk i un concert.

A les 20.15 h, Glam Folk pujarà a l’escenari amb tot un repertori de cançons conegudes, tradicionals o d’altres gèneres musicals, que faran ballar tota la plaça amb un xotis al ritme d’Oques Grasses, un ball pla amb Strombers o una masurca mentre sona Metallica.

A les 22 h, arribarà el torn de La Cosina. Vingut des del Baix Camp, el grup ens convidarà a cantar i ballar cançons desimboltes, però amb un rerefons compromès i un directe ben festiu. A més, presentaran el disc Hores vinguin, que reivindica la vida social a les places, les lluites col·lectives, el sentiment d’amor a la terra i a qui la treballa, el paper de la gent gran i l’estima vers tots aquells moments que ens fan entendre que som poble, barri o família.