Celebrem els 120 anys de la Bella Dorita

Amb motiu dels 120 anys de la Bella Dorita, una de les artístiques més mítiques del Paral·lel, diverses entitats del Poble-sec han organitzat un cicle especial, amb un programa d’actes relacionats amb la vida artística i cultural del Paral·lel. Les activitats es realitzaran a diversos espais, com l’associació cultural la BiblioMusiCineteca, la Biblioteca  Francesc Boix i els centres cívics i culturals del barri, El Sortidor i l’Albareda.

L’Arnau també està present en aquesta proposta, ja que el cartell escollit per al programa és fruit del Taller de SerigrafiaRecuperant les dissidències sexuals i de gènere de l’Arxiu de l’Arnau’, que es va realitzar en la programació de l’Arnau Itinerant 2019 a partir del material gràfic present en l’Arxiu de l’Arnau i de la mà d’Alba d’Embrutafils.

El programa:

El dijous 11 a les 19.30h s’inaugura una exposició al Centre Cultural Albareda sobre la Bella Dorita que es podrà veure fins a finals de mes i permetrà fer un viatge per la vida personal i artística d’una de les figures clau del Paral·lel teatral, alhora que es fa un repàs de les grans fites de l’avinguda des del 1910 fins el 2001. També a l’Albareda, el dia 18 a les 19h, tindrà lloc la taula rodona 100 anys de vida artística al Paral·lel, amb la presència de Joan Estrada, Elvira Vázquez (El Molino) i Lluis Juanet, a més de diverses sorpreses en forma de cares conegudes.

A la Bibliomusicineteca es podrà visitar, des del divendres 12, l’exposició Vedettes i Cançonetistes del Paral.lel, amb fotografies, llibres, músiques i diversos objectes cedits pel MAE, els gegants i grallers del Poble-Sec, La Cubana i El Molino.

El 9 de febrer a les 19h es farà la xerrada en streamint Raquel Meller, una artista internacional del Poble-sec, a càrrec de Júlia Costa (CERHISEC). Al Centre Cívic El Sortidor, el dia 16 de febrer a les 19h se celebrarà la xerrada Les i alguns vedettes del Paral·lel, a càrrec de Josep Guzman (CERHISEC), qui també conduirà l’activitat El naixement dels teatres del Paral·lel: un itinerari per aquests teatres que tindrà lloc de forma presencial el dia 24 a les 18.30h.

La traca final tindrà lloc el dissabte 27 al Centre Cultural Albareda, on a les 17h se celebrarà la xerrada i col·loqui Les musiques del Paral.lel des de principis del segle XX fins a la Guerra Civil, amb CERHISEC, Xavier Albertí, (co-autor de l´exposició El Paral.lel realitzada al CCCB), Mireia Feliu (cantant i neta de Núria Feliu) i Marc Riera (músic i compositor, banda Paral·lelus) i, a les 19h, la banda Paral·lelus oferirà el concert Les musiques del Paral.lel, ahir i avui.

A més, durant tot el mes podreu gaudir d’una mostra de llibres relacionats amb la vida artística del Paral·lel a la Biblioteca Francesc Boix.

Totes les activitats són gratuïtes i tenen un aforament reduït. Més informació i reserva d’entrades.