Invasores a Montjuïc

Per aquesta activitat cal inscripció prèvia.  Inscriu-te 

Activitat finalitzada

Adreça
Passeig del Migdia, s/n, 08038 Barcelona
Franja horària
Matí
Horari
ds. 07 oct. · 10:00 - 12:00
Saltar la galeria principal

En aquesta activitat aprendrem a distingir algunes plantes invasores a Montjuïc mitjançant les tècniques dels investigadors botànics. Després elaborarem un herbari que us podreu emportar a casa de record. Animeu-vos a fer de botànics per un dia!.

L'activitat consistirà primer de tot a fer una petita presentació de la recerca que es fa a l'Institut Botànic a la porta d'aquesta institució, després explicar la flora de Montjuïc i que és una planta invasora, i seguidament s'anirà caminant fins al mirador del migdia.

Mentre es faci aquest recorregut es farà treball de camp, anant enregistrant les dades amb l'aplicació inaturalist, per tant, recomanem als participants que l'hagin baixat abans de l'activitat. Aquesta aplicació permet fer fotografies, georeferenciar les plantes, i donar un nom científic a les mostres de manera més o menys automàtica. Actualment, aquesta és una de les eines més útils en recerca científica per tenir dades de plantes a través de la ciència ciutadana. 

Durant el recorregut també agafarem algunes mostres significatives de plantes invasores de la zona.

A la segona part del taller, ja prop del mirador del migdia, aprendrem a utilitzar una clau dicotòmica, i a identificar les espècies que hem recol·lectat, ajudant-nos d'imatges il·lustratives de la flora de Montjuïc. Finalment, farem un herbari que ens podrem emportar a casa per garantir la bona documentació i conservació de les mostres.


Més informació

Àmbits
Itineraris
Organitzadors
Institut Botànic

També et pot interessar