Nadal 2023

Cavalcada de Reis 2024

Informació pràctica

Lloc:

diversos carrers del centre de Barcelona

Quan:

5 de gener de 2024

Horari:

a partir de les 18.00 hores

 

Afectacions a la mobilitat Els ajudants dels Reis.
Resultat del sorteig
Segueix la Cavalcada en directe a Betevé

Barcelona s’omplirà de màgia per rebre Ses Majestats i el seu seguici!

A les 16.30 hores del 5 de gener, Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran un any més al Portal de la Pau amb el pailebot Santa Eulàlia. Allà seran rebuts pels gegants de Barcelona, que celebren 600 anys d’història, i per l’alcalde, que els oferirà el pa i la sal com a símbol d’hospitalitat i benvinguda i els farà entrega de les claus de la ciutat perquè puguin entrar a totes les cases. 

A partir de les 18.00 hores, els Reis d’Orient i el seu seguici iniciaran la cavalcada que tornarà a portar Ses Majestats pel mateix recorregut que va fer l’any passat. Els veïns i veïnes de l’avinguda del Paral·lel i de la ronda de Sant Pau tornaran a gaudir de la festa.

La cavalcada començarà quan la companyia Brincadeira doni la benvinguda a Ses Majestats obrint el pas de tota la comitiva amb un joc de llums i percussió.

La patge Estel i la renovada carrossa de l’Estel encapçalaran la comitiva reial il·luminant el camí dels Reis d’Orient. Els acompanyarà una dansa d’astres blancs, fugissers, nans, intergalàctics... i dos grans personatges de llums convidats per a l’ocasió, els Luminolife. Tot plegat, amb nova música del Conservatori del Museu

A continuació arribarà l’emblemàtica carrossa de Correus Reials, i els i les patges reials recolliran les cartes dels nens i nenes al ritme d’una de les cançons més boniques i estimades de la cavalcada. La coreografia anirà a càrrec d’Irene Pallarès.

Mostra'n més

El patge Gregori i el seguici dels Xumets arribarà després, junt amb patges intèrprets en llengua de signes i un bon grapat de ballarins que recolliran els xumets de les criatures més menudes i valentes per entregar-los a Ses Majestats.

El rei Melcior serà el primer de tots tres a aparèixer, dalt de la carrossa que es va inaugurar l’any passat, acompanyat d’un bon grapat de ballarins i ballarines, amb coreografies del Centre de Dansa de Catalunya.

Tot seguit farà aparició la carrossa de les Joguines plena de colors i carregada de desitjos per als infants de tota la ciutat. La coreografia dels i les acompanyants serà de la companyia Brodas Bros.

El rei Gaspar arribarà a continuació, dalt d’una carrossa nova, ambientada en l’origen màgic del rei i els seus paisatges. El seu seguici també estrenarà vestuari i farà volar nous estendards al ritme de la comparsa.

No hi faltarà la carrossa amb Instruccions per Somiar per fer-nos viatjar a l’univers ple d’imaginació dels somnis i convidar els més menuts a dormir durant la nit més màgica de l’any. Amb una coreografia de Som-hi Dansa.

El rei Baltasar, també en una carrossa nova, inspirada en els paisatges africans, apareixerà tot seguit acompanyat de la família de grans titelles Tambedou. Amb percussió en directe de Zamble Miza i la cantant Tutti Mane, la comparsa ballarà una coreografia d’Anna Mbengue

Si no heu fet bondat... Carbó! Carbó! Enguany la companyia LaSADCUM, coreografiats per Guillem Jiménez, portarà el ritme dels carboners per tota la ciutat, i la carrossa de la mina, una de les més estimades, tornarà a ballar la cançó preferida dels més petits.

Qui vol caramels? Com a final de festa no hi faltarà el carregament de regals i l’explosió més esperada i dolça, de la mà dels personatges del parc d’atraccions del Tibidabo.

La Cavalcada és una producció de l’Institut de Cultura de Barcelona.

Fitxa artística

Direcció artística: Marta Almirall i Barbarana Pons / Disseny i escenografies: José Menchero, Ramón de los Heros, Kimeric i Marc Salicrú / Il·luminació i efectes: Àlex Posada i Andreu Fàbregas / So i tècnica: Àlex Faure / Músiques: Fundació Conservatori Liceu, José Manuel Pagan, Xavi Oró i Brodas Bros / Companyies: Brincadeira, Som-hi Dansa, La SADCUM, Brodas Bros, Fre3 Bodies, Centre de Dansa de Catalunya, Anna Mbengue i Família Tambedou de Roseland Musical / Escoles participants: Escola Oriol Martorell, Institut del Teatre - CPD, Escola Memory, Escola Ramon Solé, Escola Núria Dansa, Escola Slam Dancing Barcelona, Escola La Fàbrica dels Somnis, Escola ARA - Alt Rendiment Artístic, Escola Ramon Llull, Coco Comín, El Magatzem, El Timbal, Eòlia, Irene Pallarés, Escola Elisenda Tarragó / Entitats participants: Voluntaris 2000, Asociación Cultural Los Ríos en Cataluña, Coordinadora de Geganters de Barcelona, Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Barcelona Vella, Corre amb Mi, Coro Kudyapi, ECOP (Estudiants Catalans d'Origen Pakistanès), Esbart Maragall / Producció artística: Neus Oriol i Marta Bou / Equip coreogràfic i ajudants de direcció: Carla Pérez, Núria Salas i Albert Bonet / Regidoria: Eugeni Urreta / Vestuari: Igone López, Sandra Navarro, Salvador Ferrer, Patrícia Pujol, Meritxell Bosch, Izaskun Martínez, Maite Grande, Maria Revuelta i Carolina López / Utillatge i attrezzo: Andreu Bresca / Logística i transport: Francesc Solé / Crida artística: Verónica García / Crida ciutadana: Yasmina Fuentes.

Tanca

RECORREGUT 2024

El seguici reial es posarà en marxa a les 18.00 hores per fer un recorregut des de l’avinguda del Marquès de l’Argentera (amb passeig de la Circumval·lació) fins a la Font Màgica de Montjuïc, amb l’horari previst següent:

 • 18.00 h: av. Marquès de l’Argentera
 • 18.15 h: pg. Colom
 • 19.10 h: av. Paral·lel
 • 19.30 h: rda. Sant Pau
 • 19.45 h: Mercat de Sant Antoni
 • 20.30 h: Sepúlveda
 • 20.45 h: pl. Espanya
 • 21.15 h: av. Reina Maria Cristina

No s’hi preveuen aforaments limitats.

Hi haurà espais reservats per a persones amb discapacitat o diversitat funcional amb targeta acreditativa.

Consells abans de la cavalcada

 • Recordeu que enguany la cavalcada repeteix el recorregut de l’any passat; les obres de la via Laietana la desviaran fins a l’av. Paral·lel per pujar per la ronda de Sant Pau i Urgell fins al carrer de Sepúlveda.
 • Abans d'anar-hi estigueu atents a les informacions oficials que emetin les autoritats sobre l'esdeveniment i el recorregut, així com les condicions meteorològiques.
 • Tingueu en compte que el calçat que porteu us protegeixi bé els peus per evitar lesions: és una de les zones més vulnerables en actes massius.
 • Si el fred és intens, recordeu de portar barret i utilitzar bufanda o mocador per no respirar directament l'aire fred als pulmons. També és important que, en general, porteu roba còmoda i adequada a la meteorologia per evitar problemes amb el pas de les hores.
 • Tingueu localitzades les sortides d'emergència o les vies d'evacuació i estigueu atents a les indicacions del personal de seguretat.
 • No empenyeu mai per accedir a una zona, perquè podeu provocar una caiguda o una allau: si la zona està saturada o molt plena busqueu un altre punt on situar-vos.
 • Si voleu accedir als espais reservats per a persones amb discapacitat o diversitat funcional, recordeu anar-hi amb el temps suficient per incorporar-vos-hi sense dificultats, i no us oblideu de portar la targeta acreditativa. Per limitacions de l’espai, les persones amb cadira de rodes podran anar acompanyades d’una o dues persones com a màxim. Les tres zones habilitades són el pla de Palau (costat mar), la cantonada de la plaça de les Drassanes amb l’avinguda del Paral·lel i la plaça d’Espanya (L3 - costat Paral·lel). També hi haurà un espai reservat al Portal de la Pau per a l’arribada de Ses Majestats.
 • Si aneu acompanyat o en grup, acordeu un punt de referència fora de la zona on s'acumuli el públic per tornar-vos-hi a reunir en cas que us separeu o us perdeu.
 • Si aneu amb infants, agafeu-los de la mà. Expliqueu-los quins són els riscos, què no poden fer i com han d'actuar si es perden.
 • No deixeu que els menors pugin a cap objecte per veure-hi millor: és preferible que els pugeu a coll, si cal.
 • Si trobeu un menor perdut, acompanyeu-lo immediatament a la policia o als equips de seguretat.
 • Porteu la documentació a sobre. En el cas dels infants, la gent gran i les persones amb discapacitat intel•lectual amb necessitat de suport d'una tercera persona, prepareu una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte, i feu que la portin en un lloc visible per si es perden.
 • Estigueu pendent de la gent gran i de les persones amb necessitats especials.
 • Als carrers d'accés a l'acte, no us atureu al mig, perquè són les vies d'accés dels serveis d'emergència i d'evacuació en cas necessari.
 • Si teniu la sensació d'estar atrapats o sense sortida possible, busqueu una ubicació alternativa on pugueu localitzar una via d'evacuació.Mantingueu la calma en tot moment.
 • No pugeu a les baranes, reixes, contenidors o altres elements inestables perquè poden ser perillosos i provocar un accident.

Consells durant la cavalcada

 • Seguiu sempre les instruccions del personal de seguretat.
 • Recordeu que els riscos principals són el pas de les carrosses i tenir un accident per enfilar-se en algun objecte, com ara contenidors, semàfors, senyals... No ho feu mai.
 • Actueu sempre amb sentit comú: durant la celebració no us poseu en risc ni exposeu els vostres fills a un possible accident.
 • Quedeu-vos sempre darrere les tanques o la senyalització de seguretat del pas de carrosses.
 • No parleu ni feu senyals que puguin distreure el personal de seguretat, ni els acompanyants a peu de les carrosses, ni els seus conductors, tret que es tracti d'un accident o d'una emergència.
 • No us acosteu mai a les carrosses, ni intenteu pujar-hi.
 • No baixeu mai a la via per agafar caramels que quedin en el pas de carrosses, us podeu exposar al pas de les carrosses següents.
 • No travesseu pel mig de les carrosses ni us hi acosteu quan estiguin aturades o fent càrrega de combustible.
 • No llanceu caramels al personal de seguretat, a les persones de les carrosses ni a la gent que està mirant la cavalcada.
 • Una vegada hagi acabat l'esdeveniment, abandoneu el lloc de manera ordenada, respectant l'ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat.
 • En cas de detectar alguna incidència, informeu-ne immediatament el personal de seguretat i, si cal, truqueu al 112.

Consells en cas d'emergència

 • Mantingueu la calma i estigueu atents a les indicacions dels serveis d'emergència.
 • Tingueu molta cura dels menors i de les persones amb discapacitat.
 • Dirigiu-vos fora de l'acte pels llocs indicats o pels carrers més propers sense aturar-te.
 • En cap cas no torneu enrere.
 • Eviteu cridar, córrer o empènyer els altres, ja que podríeu provocar situacions molt perilloses per la gran quantitat de persones que hi haurà concentrades.
 • Una vegada estigueu en una zona segura, si no trobeu alguna persona informeu-ne els serveis d'emergència.
 • En cas d'emergència, si truqueu al 112 des d'un telèfon mòbil i no fa senyal, pot ser que les línies estiguin saturades: busqueu un telèfon fix per fer la trucada.

Informació pràctica

Lloc:

diversos carrers del centre de Barcelona

Quan:

5 de gener de 2024

Horari:

a partir de les 18.00 hores

 

Afectacions a la mobilitat Els ajudants dels Reis.
Resultat del sorteig
Segueix la Cavalcada en directe a Betevé

Grups de Destacats

Els patges

Patge Gregori

Patge Gregori

Sap tot el que passa a l’entorn de Ses Majestats, amb qui sempre està en contacte. És un patge bonhomiós i resolutiu que vetlla perquè tot rutlli a la perfecció el dia de la cavalcada.

Patge Estel

Patge Estel

Controla les ventades, nevades i onades perquè els Reis arribin a la ciutat. És una patge lluminosa i amable que s’encarrega que els infants no demanin joguines bèl•liques ni sexistes.

Patge Omar

Patge Omar

Tria, embala i transporta les joguines més adients per a cada infant. És un patge belluguet, responsable i atrafegat que s’encarrega que els paquets arribin a tots els seus destinataris en bon estat.

Patge carter

Patges carters

A peu, en bicicleta o a sobre d’una carrossa. S’encarreguen de recollir les cartes i entregar-les als Reis perquè Ses Majestats coneguin els desitjos dels infants i puguin fer-los realitat durant la nit més màgica.

Cançons de Nadal

 • Cançó de l'estel

  L’estel que il·lumina el camí dels Reis des del cel ens canta una cançó ben dolça.

 • Cançó dels carters

  Canteu amb els carters que recullen les cartes plenes d’il·lusió per als Reis.

 • Cançó del carbó

  Carbó! Carbó! Una cançó per als nens i nenes que no s’han portat bé.