Nadal 2023

Regala llibres per Nadal

Les festes nadalenques són una gran ocasió per regalar llibres i visitar les llibreries del teu barri. Aquí trobaràs les recomanacions dels nostres llibres sobre Barcelona. Les últimes novetats i les publicacions més destacades per viure aquest Nadal amb lectures barcelonines.

La ciutat del futur

Anna Miracle i Julio Antonio Blasco

Descobreix de la mà de la Teresa, una nena de Barcelona, les fascinants iniciatives que es duen a terme a diferents ciutats del món per fer front al canvi climàtic.

Barcelona. La meva ciutat

Marina Luz García i Neus Caamaño

Un àlbum molt visual que recull les principals dades estadístiques de Barcelona per convidar els infants a descobrir la ciutat i a plantejar-se com millorar-la.

Les aventures de l’editorial Joventut

Julià Guillamon i Mònica Baró

Aquest llibre desplega visualment els cent anys de l’editorial Joventut, amb un plantejament gràfic espectacular, per despertar la memòria i la sorpresa dels lectors.

Carnet de Voyage: estimada Collserola

Raúl Deamo

Un passeig il·lustrat per Collserola a través dels dibuixos de Raúl Deamo, que ens descobriran turons, pantans, horts, ermites i paratges naturals de gran bellesa.

Els cinemes de la meva vida

Carlos Mir

Un viatge a la Barcelona dels anys cinquanta, seixanta i setanta a través del record personal de Carlos Mir dels cinemes la ciutat, la majoria ja desapareguts.

Lari

Josep Maria Lari Mirambell

Memòria fotogràfica de la transformació de la Barcelona dels anys 20 i 30 del segle XX des de la quotidianitat de les fotografies domèstiques de Josep M. Lari Mirambell.

La Barcelona de Pilar Aymerich

Pilar Aymerich

Un recorregut per l’obra principal de Pilar Aymerich, seleccionada per ella, amb fotos inèdites i textos memorialístics que li donen un context emotiu i alhora històric.

Picasso-Barcelona. Una cartografia

Claustre Rafart

D'una banda biografia del jove artista, d'altra banda guia de Barcelona, el llibre explica la relació entre Picasso i la ciutat que el va veure evolucionar cap a un pintor modern.

Guia de fauna urbana de Barcelona

Sergi García Rodríguez i Martí Franch

Podem pensar que a la ciutat només hi viuen els animals coneguts: gossos, gats, coloms... però n’hi ha molts més! Descobreix-los a la Guia de fauna urbana de Barcelona

Guia de flora urbana de Barcelona

Pere Barnola i Josep Maria Panareda

Una guia molt visual per descobrir i poder identificar més de 125 espècies d’arbres, arbusts i herbes que trobem passejant per la ciutat de Barcelona.

Barcelona esgrafiada

Lluís Duran

Barcelona esgrafiada ens convida a fer una passejada per descobrir la pell de l’arquitectura i prop de 150 esgrafiats que ornamenten les façanes de la ciutat.

Lluis Domènech i Montaner

Mireia Freixa i altres

El llibre explica la dimensió de Domènech com a arquitecte, polític, docent, investigador i escriptor a partir d’estudis monogràfics de les seves obres més significatives.