Regala llibres per Nadal

Les festes nadalenques són una gran ocasió per regalar llibres i visitar les llibreries del teu barri.  Aquí trobaràs les recomanacions dels nostres llibres sobre Barcelona. Les últimes novetats i les publicacions més destacades per viure aquest Nadal amb lectures barcelonines.

Flors i violes. La Barcelona literària en clau femenina

Mª Àngels Cabré

Un passeig literari per la Barcelona de les escriptores i els seus personatges femenins, i alguns mites urbans amb nom de dona.

Ántifémina

Colita (fotografia) i Maria Aurèlia Capmany (textos)

La recuperació d'un llibre perdut, 43 anys després de la seva publicació, i que reivindica la figura de dues dones barcelonines, intel•lectuals i valentes: Colita i M. Aurèlia Capmany.

Gràfica anarquista. Utòpica tinta 1931-1939

Observatori de la Vida Quotidiana (edició)

Un recull dels il•lustradors llibertaris que van agafar el llapis per construir un món nou. Silenciats, reprimits i oblidats, reneixen ara de la tinta i el paper.

Barcelona Freak Show

Enric H. March

Un recorregut ampli i desconegut per la història de les barraques de fira i els espectacles ambulants, del segle XVIII a 1939, a la ciutat de Barcelona.

Alpina. Mapes, literatura, paisatge

Julià Guillamon (edició)

Un homenatge a l’editorial Alpina amb vint-i-cinc recorreguts que combinen textos dels clàssics catalans amb els mapes que ja s’han fet populars.

Tothom a taula

Jordi Bes Lozano (text) i Lucía Herrero (fotografia)

Més d’una trentena de retrats i experiències de l’ecosistema alimentari sostenible d’una Barcelona en transformació.

Antonio Machado a Barcelona (1938-39)

Antonio Machado, Josep Playà i Monique Alonso (introduccions)

Un recull de 29 articles escrits pel poeta a La Vanguardia durant els mesos que va ser a Barcelona abans d’exiliar-se forçosament per l’entrada de l’exèrcit franquista.

Una història amb swing. La Locomotora Negra, 50 anys

Toni Gili Vidal

Un llibre testimonial, un esbós emotiu, fet des de dins. Un relat amè, acompanyat d’imatges, que explica el llarg recorregut d’aquesta orquestra de jazz.

BCNECOLOGIA. 20 anys de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona

AA. VV.

Per als amants de l’urbanisme i l’ecologia, però també per a tothom que tingui curiositat per conèixer com ha canviat la ciutat de Barcelona en els últims anys.

La gent del carrer Montcada. Una història de Barcelona (segles XIII a XVIII)

Albert Garcia Espuche

L’obra més completa —dos volums i més de mil pàgines— i també la més captivadora per conèixer i entendre la història de la Barcelona medieval i moderna.

52 retallables. Gegants i gegantes de Barcelona

Nico Alonso (text), Laia Berloso (il·lustració) i La Japonesa (disseny)

52 gegants i gegantes de la nostra ciutat pensats per jugar-hi i descobrir-los a fons amb tota la família. Els haureu de retallar i després vestir i guarnir com cal.

Dibuixem Drawing Barcelona

Urban Sketchers Barcelona

Els i les sketchers barcelonines s'han fet un nom mundialment i han sabut captar en les seves obres una ciutat que resulta molt inspiradora per al seu art de dibuixar.

Comparteix aquest contingut