Barcelona Cuida és un equipament de referència de la ciutat que vol ser un punt de connexió entre serveis, programes i recursos relacionats amb la cura que treballi coordinadament amb tots els agents del territori i s’adreci a la diversitat de col·lectius que proveeixen i que reben cura a Barcelona.

L’espai s’estructura en dues línies d’acció:

  • Informació, orientació i assessorament
  • Formació, intercanvi i treball en xarxa

Informació, orientació i assessorament

El punt d’informació vol oferir una primera resposta integral, que orienti sobre els recursos i els serveis existents en aquest àmbit i faciliti que les persones trobin la informació d’una manera unificada.

S’oferiran serveis d’informació i orientació sobre on trobar els serveis i recursos dels àmbits següents:

  • Cura de la persona dependent o malalta i suports pràctics.
  • Ocupació i formació professionalitzadora.
  • Aspectes legals i jurídics.
  • Suports emocionals i activitats per a persones cuidadores.

En aquesta web trobaràs el cercador de serveis i recursos d’ajut i suport en les tasques de cura. 

Si no trobes el que busques o necessites més informació, pots enviar-nos la teva consulta.

També ens pots fer arribar la teva consulta per telèfon, al 93 413 21 21, de dilluns a divendres, de 8.15 a 19.00 h.

O et pots adreçar directament a l’espai Barcelona Cuida, a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, 22, de dilluns a divendres, de 10.00 a 13.30 h i de 15.00 a 18.30 h, així com el primer cap de setmana del mes (dissabte, de 16.00 a 19.30 h, i diumenge, de 10.00 a 13.30 h).

Formació, intercanvi i treball en xarxa

Amb l’objectiu de mantenir viva la informació disponible, l’equip de professionals del centre actualitzarà permanentment el cercador de recursos mitjançant el treball en xarxa i la relació constant amb agents i entitats del territori.

El centre també vol ser un espai de formació i intercanvi on es puguin reconèixer els sabers i les experteses de les persones protagonistes de la cura a la ciutat, recollir-ne les aportacions i afavorir la relació i la creació de xarxa entre els diversos agents i col·lectius, a través de grups de treball, espais d’intercanvi, trobada i acció, tallers formatius, i accions de difusió i sensibilització sobre la cura. Consulta l'agenda d'activitats

Així, vol facilitar la trobada i contribuir a la creació de vincles entre persones i entitats que treballen en la cura a la ciutat, i permetre generar nous coneixements sobre la cura i fomentar la proposta d’iniciatives adreçades a millorar els recursos existents i la realitat de les persones cuidadores.

Per col·laborar o fer-nos conèixer iniciatives de la teva entitat o organització, truca’ns o envia un correu a barcelona.cuida@bcn.cat

Comparteix aquest contingut