El Carmel obre un grup de dol per a persones grans

VILAVEÏNA. Un grup de dol per a persones de més de 65 anys facilitarà acompanyament i suport a les persones que estan vivint una pèrdua.

Quan passem un dol és important sentir el suport emocional del nostre entorn i l’acompanyament de persones que entenen la nostra situació. Per això, VilaVeïna del Carmel ha obert un grup de dol adreçat a gent gran que compta amb l’acompanyament d’una professional.

El dol és un procés psicològic íntim i personal, però alhora una experiència universal que tothom viu en algun moment de la vida. Es pot experimentar per la mort d’una persona estimada, però també per l’aparició d’una malaltia greu o pel final d’una relació estreta. Sentir l’acompanyament d’altres persones amb vivències semblants pot fer el procés més suportable i viure’l d’una manera més natural.

Per donar resposta a aquesta necessitat, l’espai VilaVeïna del Carmel obre aquest mes d’abril un grup de dol per a persones més grans de 65 anys dinamitzat per una psicòloga especialitzada que oferirà eines per afrontar el procés. El grup vol ser un espai de suport i confiança entre iguals que ajudi a prevenir situacions de soledat i malestars que sorgeixen en moments de pèrdua (com la culpa, l’ansietat o la frustració). 

A banda d’aquest nou grup, el Carmel ofereix diversos grups de suport emocional com ‘Rebec’, als CAP d’Horta i Carmel, els grups ‘Fem un Pas’ i ‘Encén 2023’, a banda d’activitats puntuals, com ‘Gent del Barri’, del Pla Comunitari, i ‘Carmelimés’, de la Biblioteca. Malgrat que ja existeixen tots aquests grups de suport emocional, l’equip tècnic ha detectat la necessitat d’aquest espai, especialment després de la pandèmia, on moltes persones han experimentat de prop el dol i la pèrdua. 

Dimecres quinzenals de 12 a 13.30 h fins al juny
Al Casal de Barri La Barraca del Carmel (C. del Llobregós, Barcelona)
Inscripcions: vv_carmel@bcn.cati 670 608 207 / Presencial a l’Espai VilaVeïna (C. de la Murtra 135

Comparteix aquest contingut