Orientació i acompanyament en la vellesa a l’espai VilaVeïna de Sant Gervasi de Cassoles

VILAVEÏNA. Comença el cicle de sessions ‘Envellir amb sentit’, que planteja una nova visió de la vellesa a través de continguts teòrics i dinàmiques pràctiques.

L’espai VilaVeïna de Sant Gervasi de Cassoles proposa un seguit de formacions gratuïtes amb l’objectiu d’orientar i oferir un acompanyament actiu a les persones que es troben en procés d’envelliment.

La vellesa és la fase de la vida sobre la qual s’han abocat més mites que encara són vigents i ens afecten. Davant un paradigma social que exalça la joventut i lluita aferrissadament contra tot signe d’envelliment, és imperatiu canviar la nostra mirada i trobar un sentit a aquesta etapa vital que, com la resta, compta amb les seves demandes, els seus avantatges i les seves oportunitats.

Però, quin significat té fer-se gran al segle XXI? Què li passa al nostre cervell quan envellim? Quins nous propòsits apareixen en aquesta etapa? Per donar resposta a aquestes i altres qüestions, l’espai VilaVeïna de Sant Gervasi de Cassoles proposa un seguit de formacions gratuïtes amb l’objectiu d’orientar i oferir un acompanyament actiu a les persones que es troben en procés d’envelliment.

Es tracta de sis sessions amb continguts teòrics i dinàmiques pràctiques en què les persones participants aniran creant un pla d’acció concret que podrà ser aplicat posteriorment en el seu dia a dia. A més, s’oferirà un espai on enfortir els vincles entre veïns/es que passen per una mateixa situació i es presentaran eines per afrontar l’envelliment tant física com emocionalment

Cadascuna de les sis sessions tindrà una durada de 2,5 hores. En la primera sessió es desmuntaran els mites i s’analitzaran els potencials de la vellesa; en la segona, es compartiran experiències i aprenentatges que s’han anat forjant amb la identitat de les participants; en la tercera, es posarà el focus en les emocions i les dimensions de la vida en aquest moment; la quarta sessió es dedicarà a imaginar una vellesa amb sentit per a les participants. La cinquena sessió servirà per començar a elaborar un pla d’acció; i la sisena tractarà sobre la resolució de conflictes de manera activa i altres motors d’evolució per a assolir un envelliment saludable. 

Si us animeu a replantejar-vos la vellesa des d’un enfocament nou i positiu, inscriviu-vos a les activitats!

Dijous de 10 h a 12:30 h a l’espai VilaVeïna de St. Gervasi de Cassoles (CC Vil·la Florida C/ de Muntaner, 544)

Inici: 1 de desembre

Informació i inscripcions: 600 718 275 / vv_stgervasicassoles@bcn.cat

Comparteix aquest contingut