VilaVeïna ofereix noves activitats entre setembre i desembre de 2023

VILAVEÏNA. El servei municipal d'atenció a les cures VilaVeïna posa en marxa noves activitats dels nous punts que s'han incorporat a la xarxa comunitària de suport al benestar emocional i mental de les persones que cuiden.

L’espai de suport a les cures VilaVeïna organitza activitats ben diverses als nous punts VilaVeïna dels barris del Camp de l’Arpa del Clot i la Dreta de l’Eixample.

Les noves oficines VilaVeïna dels barris del Camp de l’Arpa del Clot i la Dreta de l’Eixample augmenten el nombre d’activitats dirigides a diversos públics. Els nous espais VilaVeïna compten amb tallers, xerrades i grups de suport per a diferents públics que assumeixen cures en el dia a dia.

D’una banda, el Camp de l’Arpa del Clot disposa d’un grup de teatre social per a professionals de les cures, així com xerrades sobre diversos temes, entre els quals el programa sobre mesures d’inserció sociolaboral MAIS per a persones en situació d’exclusió social, les cures i les persones cuidadores de gent gran i la conciliació familiar per a famílies amb infància.

De l’altra, la Dreta de l’Eixample compta amb diverses activitats, entre les quals hi ha ioga per a persones cuidadores, un espai de criança per a famílies amb infants de 0 a 3 anys i un espai d’exercici físic per a persones cuidadores professionals.

 

On puc trobar una VilaVeïna?

Amb tot, ja són setze els barris de Barcelona que compten amb una VilaVeïna, un espai que dona resposta a les necessitats de cura del veïnat de la ciutat a través de diversos serveis i activitats. Amb les sis oficines que es van inaugurar el mes de març, el projecte atén 320.000 persones en total, el 20% de la població de Barcelona.

De la mateixa manera que els altres punts VilaVeïna, les noves oficines ofereixen serveis d’informació i orientació amb relació a les cures, promoció d’habilitats familiars, serveis de suport a la conciliació i espais de benestar emocional i suport mutu. En aquest sentit, també disposen d’assessorament jurídic i laboral per a persones cuidadores. Amb els nous espais que s’han inaugurat, els barris que ja disposen d’una oficina VilaVeïna són Badal, el Besòs i el Maresme, el Camp de l’Arpa del Clot, el Carmel, el Congrés i els Indians, la Dreta de l’Eixample, el Gòtic, Horta, la Marina, la Maternitat i Sant Ramon, la Prosperitat, Provençals del Poblenou, Sant Gervasi de Cassoles, la Trinitat Vella, la Vila de Gràcia i Vilapicina i la Torre Llobeta.

Comparteix aquest contingut