Diversos projectes cuinats a Fàbrica de Creació, al Calidoscopi Cultural 2024

06/05/2024 - 18:52 h

S'hi podrà seguir 'Kenòpsia', de Las Calatrava, o també participar als assaigs d'una Orquestra Comunitària.

Amb l’objectiu de dignificar el teixit cultural més proper, el Districte de Sant Andreu i els equipaments municipals del territori impulsen un any més el Calidoscopi Cultural, que reivindica les arts escèniques com a motor de la transformació social. Fins a finals de juny es podran gaudir de moltes propostes gestades sobre el terreny i programades en diferents espais. La comissària del cicle és Vanesa Peña Alarcón.

Algunes de les propostes que es podran veure s’han treballat a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. És el cas de Kenòpsia, de Las Calatrava, un projecte que vol posar al centre del debat la relació que, com a ciutadania, establim amb els espais. L’agrupació ho defineix com un “ritu urbà de sanació dels nyaps”. En faran una performance el 16 de maig a les 19 h a la plaça d’Islàndia. En aquesta ocasió, l’acció de Las Calatrava se centrarà en el barri de Navas.

El matí del dia 25 de maig a la plaça de Can Fabra es farà “Ripollet x Sant Andreu“, proposta per activar a l’espai públic un joc col·lectiu de projecció i construcció de Sant Andreu, a partir de l’aproximació al context històric, cultural, social i comunitari de Ripollet. Entre les col·laboradores d’aquesta activitat hi ha Lara Martínez, artista i il·lustradora resident a Fàbrica de Creació.

L’Orquestra Comunitària

En el decurs d’aquesta edició del Calidoscopi Cultural es crearà una Orquestra Comunitària de Sant Andreu. Serà oberta, inclusiva i amb la participació de persones que tinguin interès cap a la música, tant professionals com amateurs. És una iniciativa de l’Associació Arep per la salut mental, l’associació Basket Beat —projecte associat a la Fàbrica de Creació—, la Fundació Vidal i Barraquer i l’Ateneu Harmonia. Es planteja un projecte que funcioni com a espai musical i alhora comunitari, sense cap limitació d’edat, diversitat funcional, gènere o aptituds musicals. D’on se’n derivi un grup estable, que assagi al mateix Ateneu L’Harmonia i que com a orquestra comunitària pugui fer concerts/retorns al territori i a la mateixa programació cultural de l’Ateneu. Els primers assaigs tindran lloc els dies 7, 14, 21 i 28 de maig a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

Consulteu el programa del Calidoscopi Cultural aquí.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!