Espais

La Fàbrica de Creació ocupa la nau central de l’emblemàtic recinte fabril de Fabra i Coats, que forma part del patrimoni històric i industrial de Barcelona. Va ser construïda entre el 1910 i el 1920 seguint el model de Manchester, molt innovador a l’època tant a escala arquitectònica com tecnològica.

La reforma de l’edifici, per la qual els arquitectes Francesc Bacardit i Manuel Ruisánchez van guanyar el premi Ciutat de Barcelona 2012, va ser una intervenció molt respectuosa i acurada. Es va entendre que l’amplitud i la polivalència dels espais era quelcom totalment necessari per a la creació i la innovació cultural actual.

Així doncs, avui la Fàbrica conserva l’essència i l’atractiu originals, amb grans finestrals, parets de maó vist i columnes de ferro, mentre que, al mateix temps, disposa d’una estructura moderna i versàtil, amb grans espais modulables i equipats amb mitjans per allotjar projectes artístics de diferents disciplines i organitzar esdeveniments molt diversos.

10.113 m2 de superfície

4 plantes

Adaptabilitat i flexibilitat

Galeria

Coneix els nostres espais

 • Polivalents-1-2

  Superfície total: 944 m2

  POLIVALENTS 1 + 2

  La Fàbrica disposa d’una gran sala polivalent, un gran espai obert que, al mateix temps, gràcies a una paret divisòria plegable, es pot partir en dos espais diferenciats: Polivalent 1 i Polivalent 2.

  Aquesta flexibilitat espacial permet organitzar una gran varietat d’esdeveniments de mitjà i gran format: concerts, conferències, fires, grans sopars, etc.
  Pels seus grans finestrals hi entra una llum natural esplèndida. No obstant això, unes llargues cortines permeten aïllar i enfosquir l’espai.

  Les seves múltiples portes en faciliten l’accés. Les parets són de maó vist, pissarra negra (on es pot escriure) i fusta.

  Polivalent 1

  Superfície: 487 m2

  POLIVALENT 1

  És la sala més propera a l’entrada principal. Disposa de dues parets de pissarra sobre les quals es pot escriure o posar una pantalla de projecció. La paret divisòria, que és blanca, es pot tapar amb una gran cortina negra o també utilitzar-la per fer-hi projeccions. L’espai disposa d’una gran balconada on es pot instal·lar, per exemple, un DJ.

  Té accés directe als lavabos. 

  Polivalent 2

  Superfície: 457 m2

  POLIVALENT 2

  Situada al fons del vestíbul, disposa també de dues parets de pissarra, la paret divisòria blanca que es pot tapar o fer-hi projeccions. No té balconada, ni accés directe a lavabos (cal sortir al vestíbul, al fons a mà dreta).

 • Àrea de treball compartida

  Superfície total: 250 m2

  Àrea de treball compartida

  Espai de treball diàfan compartit, amb quinze taules destinades fonamentalment al treball d’oficina, per a creadors/ores i professionals del sector cultural. S’ofereix accés també a altres espais per a reunions, connexió a internet, servei de recepció postal, servei de neteja i subministraments (electricitat, aigua i llum).  Ús de l’espai estable o variable en funció dels horaris.

  Estudis

  Superfície de cada un: 15 m2

  Estudis

  6 espais tancats amb clau, amb finestres i llum de fluorescent. Sense equipament tècnic ni mobiliari. Aptes per a projectes de creació, producció i edició audiovisual. 

  Buc petit

  Superfície de cada un: 18 m2

  Bucs petits

  La planta 1 disposa de sis bucs petits tancats amb clau i aïllament acústic, especialment aptes per a la creació musical i la investigació sonora. Amb llum de fluorescent. Sense equipament tècnic ni mobiliari.

  Bucs grans

  Superfície de cada un: 60 m2

  Bucs grans

  La planta 1 disposa d’un buc gran tancat amb clau i aïllament acústic, especialment apte per a la creació musical i la investigació sonora. Amb llum natural i fluorescent. Sense equipament tècnic ni mobiliari.

 • Taules taller

  Superfície total: 250 m2

  Taules-taller

  Espai obert, amb àmplies taules de treball que poden ocupar un sol projecte o compartir-se, depenent de les necessitats. També hi ha altre mobiliari: cadires, prestatgeries i separadors de lona. Grans finestrals amb llum natural, llum fluorescent i paviment de fusta. Espai, sobretot, per a artistes d’arts visuals i multimèdia.

  Tallers tancats amb lones

  Superfície: 4 tallers de 16 m2 cada un

  Tallers tancats amb lones

  Tallers tancats amb separadors de lona i mobiliari bàsic (cadires, taula i prestatgeria). Amb llum de fluorescent.  Aptes per a projectes d’arts visuals i multimèdia. 

  Bucs

  Superfície: 4 bucs de 18 m2 + 2 bucs de 60 m2

  Bucs

  Bucs tancats amb clau i aïllament acústic, especialment aptes per a la creació musical i la investigació sonora. Amb llum natural i/o fluorescent. Sense equipament tècnic ni mobiliari.

 • Sales d’assaig

  Superfície: 3 sales de 200 m2 + 3 sales de 100 m2

  Sales d’assaig

  Sis sales amb paviment de parquet (una amb linòleum), especialment pensades per a projectes d’arts escèniques i arts en viu. Amb parets de maó, de vidre i algunes amb parets divisòries modulars, llum natural, de fluorescent i cortines (no s’aconsegueix foscor total). Dotades d’equip d’àudio amb cable minijack (3 taules Yamaha MG4C amb altaveus MackieSRM350w i 3 taules Yamaha MG12XU amb altaveus Yamaha DBR12).
  Sis sales aptes per a la creació en qualsevol de les modalitats escèniques (teatre, dansa, circ) i també activitats performatives. 

   

 • Sales de reunions

  Sales de reunions

  La Fàbrica disposa de tres sales de reunions a la planta 1. Aquestes sales són autogestionades pels mateixos residents.  Com a residents, només heu de fer la reserva a l’agenda que trobareu a la recepció de la planta 1.

  Office

  Office

  Està a la planta baixa i consta de microones, frigorífic i aigüera. També hi ha un espai amb taules i cadires. Només és per a ús intern dels residents, per escalfar aliments i utilitzar el frigorífic, tot d’ús compartit. Cal etiquetar les carmanyoles i tenir cura de deixar l’espai sempre net i ben recollit.

  Espais de descans

  Espais de descans

  Al vestíbul, la planta 1 i la 2 hi ha zones de sofàs, espais informals de descans, on fer trobades, coneixences, etc.

 • Si sou residents...

  Com a residents, tindreu un espai assignat per al desenvolupament del vostre projecte, segons les seves característiques. També tindreu accés als espais d’ús compartit.

  Sempre que hàgiu de fer ús puntual d’un espai diferent del que teniu assignat es valorarà i haureu de contactar amb reservaespaisfabra@bcn.cat.

  També disposem d’un llistat de materials a la vostra disposició, que gestiona directament el nostre personal de producció.

  Si teniu assignat un espai tancat, tindreu una clau d’ús exclusiu. Si utilitzeu una sala d’assaig a la Planta 3 cal que cada cop us identifiqueu al taulell de recepció, on us lliuraran la clau que sempre haureu de retornar quan marxeu.

  Si NO sou residents...

  Si sou un particular o una empresa privada, i voleu organitzar un festival, unes jornades, un taller, una trobada, un rodatge, etc... cal que ens contacteu amb nosaltres a través d’aquesta adreça electrònica: reservaespaisfabra@bcn.cat.

  Es valorarà si el vostre cas és una cessió d’espai gratuïta o cal aplicar alguna tarifa. Sigui quin sigui el vostre cas, si la vostra activitat implica despeses associades com ara neteja, materials o la presència del nostre personal, caldrà que n'assumiu el cost.

  Si sou un mitjà de comunicació públic i voleu venir a cobrir informacions de la Fàbrica o fer algun altre tipus de rodatge, podeu contactar amb Comunicació i Premsa: mlopezfer@bcn.cat

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!