Els residents Kònic participen al Festival de Arte y Ciencia El Aleph

13/05/2024 - 20:01 h

Faran una ‘performance’ telemàtica dissabte 18 de maig per a la companyia de dansa Musse DC.

Kònic (thtr&lab) serà present al Festival de Arte y Ciencia El Aleph de Ciutat de Mèxic. Hi serà, això sí, a distància, amb una connexió telemàtica des de la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, on aquesta plataforma dedicada a la creació contemporània és resident.

Kònic farà una performance telemàtica la matinada de dissabte 18 a diumenge 19 de maig a Barcelona — seran les 19 h de dissabte a Mèxic quan comenci l’acció—, una performance en el marc de l’espectacle Tensergrity de la companyia de dansa Musse DC.

Es tracta d’un projecte de col·laboració internacional entre Mèxic, Barcelona i Seattle, que investiga la connexió dels cossos a distància. En aquesta recerca es va desenvolupar un vestit amb tecnologia telemàtica que no només vesteix l’artista, sinó que també l’escolta, el sent i tradueix en dades.

Moviment, ritme cardíac, temperatura: tot es converteix en senyals enviats en directe als nodes: DXArts a Seattle, EUA i Konic Thtr a Barcelona. L´obra funciona a partir d´un model de tensegritat on tots els participants s´afecten però no es toquen. És la dansa dels nodes, la connexió que transcendeix el que és tangible. D’aquesta manera es produeix un ecosistema escènic deslocalitzat on els agents interactuen en temps real a partir d’una estructura de flux i afectació a la coreografia sistèmica que ens eleva cap a allò desconegut.

L’espectacle es podrà seguir en viu a la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic. Trobareu més informació aquí.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!