La Fabra participa a la Swab Barcelona Art Fair

28/09/2022 - 15:46 h

L’artista resident Biel Llinàs presentarà una obra instal·lativa a la fàbrica.

La 15a edició de la fira d’art contemporani de Barcelona Swab se celebrarà del 6 al 9 d’octubre i tindrà com a espai central el Pavelló Italià, on hi seran presents més de 70 galeries d’arreu del món. Però a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació també hi passaran coses: l’artista resident mallorquí Biel Llinàs portarà a la fàbrica la instal·lació Del problema de la creació a la creació del problema, dins el programa anomenat Swab Ephemeral i comissariat per Caterina Almirall i Margot Cuevas

L’Ephemeral 2022 presenta una selecció d’obres instal·latives que vol oferir una mirada a la producció artística de Barcelona, té la col·laboració de les Fàbriques de Creació Hangar, L’Escocesa i Fabra i Coats, i, a més del ja esmentat Llinàs, també hi participaran Natalia Domínguez (L’Escocesa), Paula García-Masedo (Hangar) i Violeta Mayoral (Hangar).

Biel Llinàs treballa sobretot de forma específica centrant-se en la ciutat, l’espai de treball o l’espai que habita. Li interessa indagar en els vincles entre espai, individu i experiència, des d’una perspectiva crítica i multidisciplinària qüestionant els llocs comuns que habitem, consumim i produïm diàriament.

La proposta de Llinàs per a la Swab parteix de dues unitats de mesura compartides: l’€ i el m2. És una instal·lació dialèctica formada per teles, maquetes i materials trobats que reflexiona sobre binomis com contenidor/contingut, densitat/diafanitat, horitzontalitat/verticalitat. Des d’una perspectiva situada l’estand de fira comercial esdevé un interstici entre el problema de la creació i la creació del problema.

Nascut a Felanitx el 1994, Biel Llinàs és membre fundador de NAAG Collective i ha desenvolupat diversos projectes amb Ada Fuentes. Resideix a Barcelona des del 2012, on treballa en un taller domèstic de 5,5 m2. Actualment és resident a Fabra i Coats Fàbrica de creació  i és doctorand a la facultat de BBAA de la UB, analitzant les interseccions que es donen entre pràctiques artístiques i arquitectura a l’hora de qüestionar la idea de ciutat global.

Per a més informació sobre la fira Swab, consulteu el seu web.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!