Literal, deu anys de pensament crític

09/05/2024 - 11:04 h

La fira de llibres i idees radicals tindrà lloc el cap de setmana del 25 i 26 de maig al recinte de la Fabra i Coats.

Un centenar d’editorials i llibreries independents participaran en la nova edició de Literal, la fira de llibres i idees radicals que el cap de setmana del 25 i 26 de maig omplirà el recinte de la Fabra i Coats de reflexions crítiques. A més, els dies 24 i 25 es durà a terme l’espai professional de la fira. Serà una de les edicions més especials celebrades fins ara, ja que serà la número 10 i l’organització prepara diferents sorpreses i ha convidat ponents de renom com ara Angela Davis, Yayo Herrero, Rita Segato, Marina Garcés, Vandana Shiva o Sara Ahmed.

El mercat del llibre, obert tot el dia, serà com cada any l’eix central de Literal, un espai de trobada i vida comunitària que omplirà els carrers del recinte de Fabra i Coats. Hi trobareu més de sis mil títols a l’entorn del pensament crític. Però a la fira també hi haurà presentacions de llibres, debats, converses, contacontes i poesia. Totes les activitats són gratuïtes i obertes al públic. Algunes es retransmetran en directe per internet. També hi  trobareu espais de lectura, de jocs i gastronòmics.

Literal compta a més a més amb una estreta relació amb les biblioteques públiques de Barcelona. La fira facilita la trobada entre editorials i biblioteques. Les editorials participants a la fira presenten virtualment les seves novetats a les biblioteques públiques per estimular la compra dels seus títols i, alhora, establir col·laboracions i afavorir futurs clubs de lectura.

Literal s’impulsa des de l’Economia Social i Solidària, i és una fira que vol, en paraules de l’organització, “apropar el públic general a la cultura que es fa des dels marges i visibilitzar, així, aquests altres centres de producció cultural”.

Consulteu tots els detalls de la programació en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!