Nova convocatòria d‘EN RESiDÈNCiA’ adreçada a residents de la Fabra

29/03/2023 - 10:26 h

Es poden presentar candidatures entre l'11 d'abril i el 15 de maig de 2023.

La Fabra i Coats: Fàbrica de Creació participarà per segon any a “EN RESiDÈNCiA. Artistes als instituts de Barcelona”, programa de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) que el curs 2023-2024 celebrarà la 15a edició i que té l’objectiu d’introduir processos de creació contemporània als centres públics d’educació secundària obligatòria (ESO) de Barcelona, a través del contacte directe i continuat de l’artista amb els/les estudiants.

Adreçada a residents de la Fabra

Es busca un/a artista de la comunitat artística de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació que vulgui desenvolupar un procés de creació durant un curs escolar (setembre a juny) amb un grup d’alumnes alumnes d’ESO (12 a 16 anys) i els seus docents, en horari lectiu. L’institut i el curs dels alumnes seran assignats per part de l’ICUB i el CEB, per mitjà de la respectiva convocatòria pública de selecció dels centres educatius participants.

Es poden presentar a la convocatòria artistes resident al nostre centre resident a Catalunya o a la resta de l’Estat espanyol que tinguin una trajectòria vinculada a la creació contemporània i que hagin estat resident a la Fabra entre  l’1 de gener del 2017 i el 31 de març de 2023.

La residència

La residència tindrà lloc entre els mesos de setembre 2023 i juny de 2024. El programa es desenvoluparà en dues sessions setmanals, en horari lectiu: d’una banda, una sessió setmanal de dues hores a l’institut, amb la presència de l’artista, l’alumnat (entre 15 i 20 alumnes) i el professorat assignat per l’institut. L’artista es comprometrà a assistir a totes les sessions i a les possibles activitats addicionals que requereixi el programa. I, d’altra banda, en cada institut també farà una altra sessió setmanal d’una hora, sense la participació de l’artista resident.

Durant el procés de creació, l’artista resident comptarà amb l’acompanyament i el seguiment de l’equip de mediació del programa “EN RESiDÈNCiA”. Igualment, en el marc del vincle entre la Fàbrica de Creació i “EN RESiDÈNCiA”, es plantejaran activitats tant a Fabra i Coats com a d’altres equipaments de la ciutat.

Procés de selecció

La persona que vulgui optar a la plaça ha de fer arribar las seva candidatura a l’adreça fabraicoats@bcn.cat, indicant a l’assumpte del missatge «Proposta EN RESIDÈNCIA», i adjuntant els següents documents:

-Currículum actualitzat (extensió màxima: 2 pàgines).

-Carta de Motivació (extensió màxima: 1 pàgina).

-Punt de Partida pel procés de creació (extensió màxima: 1 pàgina).

S’ha d’enviar en un únic correu i amb la documentació adjunta, agrupada en un sol PDF. L’arxiu no ha d’usar una grandària de font menor de 12pt, sobrepassar el límit de pàgines, ni pesar més de 30 MB. No es tindran en compte les propostes rebudes fora de termini, amb la documentació incompleta, o que no compleixin els requisits anteriors.

El període de presentació és de l’11 d’abril al 15 de maig de 2023, inclosos.

Durant el mes de juny de 2023 es comunicarà la proposta seleccionada.

L’artista resident seleccionat en la convocatòria passada d’”EN RESiDÈNCiA” va ser Luis Tabuenca. Durant aquest curs està treballant amb l’Institut Escola Antaviana.

Tota la informació del programa, en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!