Raquel Gualtero, al Mercat de les Flors amb 'Panorama'

16/03/2023 - 16:16 h

La resident a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació presenta un solo de dansa en què es pregunta pel futur del cos humà.

Els dies 31 de març i 1 i 2 d’abril la ballarina i coreògrafa Raquel Gualtero serà a l’escenari del Mercat de les Flors per presentar Panorama, un solo de dansa que mescla fantasia, sentit de l’humor i una mica d’esperança, i sempre amb una pregunta en primer terme: quin futur li espera al cos humà? Gualtero és actualment resident a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, on prepara un projecte anomenat Cuerpo a través.

A Panorama, l’artista proposa al públic entrar en un estat contemplatiu en el qual, a través del seu cos, transiti per diferents imaginaris que li resultin estranyament familiars. Tota la peça està carregada de gestos reconeixibles que, a través de la seva repetició, es converteixen en coreografies infinites. Gualtero és l’única intèrpret i directora, mentre que l’autoria i la direcció musical és d’Aurora Bauzà i l’escenografia d’Arnau Sala. Panorama té una durada de 40 minuts, i les tres sessions començaran a les 19 h. Les entrades, al preu de 12 €, es poden comprar anticipadament al web del Mercat de les Flors.

Raquel Gualtero es va graduar en dansa contemporània a la MTD – Theaterschool / Higher School of Arts en Amsterdam l’any 2005, i un any després va rebre una beca danceWEB pel festival ImpulsTanz a Viena. En els primers anys de ballarina va treballar en companyies com ara Scottish Dance Theater (Escòcia), Compagnia Zappala (Itàlia), Fabulous Beast (Anglaterra). A Barcelona ha format part de muntatges d’Àlex Rigola, Sònia Gómez, Pere Faura, Romeo Castelluci, Àngels Margarit i Lipi Hernández, entre d’altres. Com a creadora, va debutar el 2005 amb Blanco, i van seguir les peces Persona, Brut, Nuà i Amaro.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!