Tatiana Donoso revisa la institució de la maternitat

07/09/2023 - 10:28 h

L'artista, resident a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, inaugura al Centre Cívic Can Basté l'exposició 'Un àlbum familiar de cures'.

El 7 de setembre s’inaugura al Centre Cívic Can Basté l’exposició titulada Un àlbum familiar de cures, que porta la signatura de l’artista Tatiana Donoso, resident a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. Serà oberta fins al 21 d’octubre.

Mitjançant la fotografia, l’escriptura i el brodat, l’exposició planteja i dona visibilitat com el treball domèstic i de cura, no retribuït econòmicament, o pagat amb amor, és un veritable sostenidor de la família i del sistema econòmic en què vivim. “Qui té cura de la cuidadora?”, planteja l’artista, i a través d’aquest “àlbum familiar” vol revisar la institució de la maternitat i treure-la de l’àmbit privat. Donoso tracta en aquesta mostra la invisibilitat i resistència dels cossos que tenen cura a través de la seva pròpia experiència com a mare.

L’exposició s’acompanyarà d’un taller en tres sessions. La primera es farà la tarda del 13 de setembre (les dates de les altres dues sessions s’acordaran amb les participants de la primera), i Donoso introduirà les persones assistents en el seu projecte, fent una visita guiada, per tal d’iniciar l’intercanvi d’experiències de cures amb les participants. En la segona sessió, es compondrà un brodat col·lectiu que reculli la memòria de cures activada en diàleg amb l’exposició. Finalment, en la tercera sessió es farà una presentació pública i s’incorporarà la peça a l’exposició. L’objectiu del taller és crear un espai de cures en el qual compartir sabers i reivindicacions tot elaborant una peça col·lectiva de brodat.

Per a més informació, cliqueu l’enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!