Agrupación Señor Serrano, Premi de la Crítica en la categoria de Noves Tendències

22/03/2024 - 14:07 h

Pel seu espectacle 'Extinció', que van preparar com a residents l'any 2022 a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

Fundada per l’Àlex Serrano el 2006, Agrupación Señor Serrano és una companyia de teatre que crea espectacles originals basats en històries que emergeixen del món contemporani. Ara ha sumat un nou reconeixement a la seva ja llarga i exitosa trajectòria, el Premi de la Crítica d’Arts Escèniques, que aquesta setmana ha celebrat la 26a edició.

La companyia ha rebut el guardó per Extinció, una producció del Teatro Real de Madrid i el Teatro de la Abadía amb la col·laboració del Festival Internacional de Arte Sacro, i que Agrupación Señor Serrano va assajar com a resident a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. La peça es va estrenar el 12 d’abril de 2022 al Teatro de la Abadía de Madrid, i també va inaugurar, el juliol d’aquell any, el Festival de Torroella de Montgrí.

Extinció es prenen les composicions barroques de Joan Cererols (1618-1680) Missa de Batalla i Missa pro Defunctis per convertir-les en una òpera. Amb una posada en escena contemporània i amb l’ús d’intel·ligència artificial, l’obra tracta sobre l’esperit i la mort. La dramatúrgia i la direcció escènica són d’Àlex Serrano i de Pau Palacios, la direcció musical de Marc Díaz Collado, i la interpretació de Carlota Grau, Marcel Borràs, David Muñiz i el mateix Àlex Serrano.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!