Cocanha, Tarta Relena i Los Sara Fontán sumen talents per teixir el fil de la memòria

28/02/2022 - 11:30 h

Preparen a la Fabra un espectacle conjunt que estrenaran al Grec Festival de Barcelona.

Són tres duets que s’admiren i que pel Grec Festival de Barcelona pujaran junts a l’escenari. A la Fabra i Coats: Fàbrica de CreacióCocanha, Los Sara Fontán i Tarta Relena estan començant a bastir un projecte que parteix de la memòria i que combina talents i sons d’uns i altres. Hem pogut colar-nos en un dels assajos i només entrar ens ha sorprès una tornada hipnòtica, repetitiva, i d’una gran força. “Tot just estem posant les idees en comú”, ens explica Lila Fraysse, de Cocanha, que afegeix que l’espectacle encara no té nom. “Estem cercant fonts i informació sobre el tema del que volem parlar. La proposta girarà entorn de les obreres i el món del tèxtil”, afegeix Fraysse. Quan acaben cada cançó, tots posen en comú les seves idees, què afegirien, com farien les segones veus, en quin moment ha de tenir més empenta la percussió d’Edi Pou, que a més de ser la meitat de Los Sara Fontán també ho és de la formació de rock experimental Za!. Pou ens explica que probablement al Grec faran una sola actuació, però que l’espectacle tindrà més bolos a altres escenaris.

Cocanha, Los Sara Fontan i Tarta Relena es troben en un moment molt dolç i cada dia amb més seguidors. La ja esmentada Lila Fraysse i Caroline Dufau formen Cocanha, procedents de Tolosa de Llenguadoc i amb cançons en occità, amb molta importància de les veus, les percussions i l’ús de les mans i els peus com a instruments. Tot i que no els agraden gaire les etiquetes, es podria dir que fan música d’arrel portada cap a sons actuals i experimentals, com varen poder comprovar els que varen assistir al concert que van oferir el passat 19 de febrer a la Fabra i Coats.

Los Sara Fontán, amb Edi Pou i Sara Fontán, combinen percussió i un violí amb mil efectes i loopejatPost-rock, clàssica contemporània, noise o minimalisme són alguns dels hashtags que els han penjat, en aquesta proposta en què tampoc hi manca la improvisació.

Tarta Relena ja fa cinc anys que gira. Marta Torrella i Helena Ros fan el que elles mateixes defineixen com a “folk tronadet i gregorià progressiu”. Es fan seu un repertori que va des de músiques de tradició oral fins a cançons d’autor relacionades d’una manera o altra amb el Mare Nostrum.

Què en sortirà d’aquesta suma de propostes musicals? Ho descobrirem al mes de juliol.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!