El FAACCC 2023 reivindica la irreverència, la lletjor i el sentit de l'humor

26/09/2023 - 11:44 h

El Festival d'Arts Comunitàries programa del 4 al 7 d'octubre a la Fabra més de 40 activitats, entre les quals els espectacles 'Sexpiertos', 'Solipsitis' i 'Esto no sale en los libros'.

“Un espai comunitari de destrucció i confusió entorn les Arts Comunitàries”. D’aquesta manera es defineix el FAACCC, Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya, que viurà la seva tercera edició del 4 al 7 d’octubre a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. Hi haurà més de 40 espectacles, performances, tallers, conferències i altres activitats, quatre dies en què es reivindicaran la irreverència, la lletjor i el sentit de l’humor com a formes polítiques, artístiques i pedagògiques. Organitza el festival Basket Beat, projecte associat resident de la Fabra.

Entre l’àmplia oferta podem citar l’espectacle Sexpiertos (a la imatge), Premi Max a la millor producció, coprotagonitzat per Telmo Irureta, premi Goya a Millor Actor Revelació 2023. L’amor, el sexe, la solitud i els prejudicis de la gent són els temes que tracta. El periodista amb paràlisi cerebral i la venedora de caramels plena de contradiccions explicaran sense cap complex les seves vivències sexoafectives per a demostrar que cadascun de nosaltres, amb la seva paràlisi particular, tenim diferents pors, somnis i il·lusions.

Qui visiti la Fabra aquells dies també podrà gaudir de la FAACCC Comedy, la nit de comèdia irreverent del FAACCC. Ironía, sarcasme, humor negre… Hi serà Carmen Romero, com sempre sense pèls a la llengua ni filtres políticament correctes. L’acompanyarà l’acidesa de Felipe Mateos amb la seva comèdia no apta per “ofendiditos”. I també actuarà Gabriel Córdoba, monòlegs breus de Stand Up Academy BCN i la creació col·lectiva del FAACCC OFF que ja s’està coent.

Hi haurà molt més per triar i remenar: els espectacles participatius i comunitaris com Solipsitis, de Xamfrà (Premi Nacional de Cultura i Medalla d’or 2022 per l’Academia de las Artes Escénicas de España); Esto no sale en los libros, amb la gent gran del barri de Sant Andreu; l’artista Triana Doce, Tuétano, amb la companyia gallega Experimenta Dansa i el ballarí Jordi Cortés. Un altre dels plats forts seran els espectacles itinerants participatius, com Bloom & Doom, de l’artista italiana Caterina Moroni, o Anava en bicicleta i em van dir terrorista, del Col·lectiu Güillis (Mallorca)

En el decurs del festival també se celebraran les “Olimpíades de les Opressions“, mentre que Ida Barbati i Valentina Gaia, en col·laboració amb L’Ordit, impulsen “Habitem la Fabra“, un espai de cocreació i convivència intensiu per explorar noves maneres de relacionar-se i ocupar els equipaments públics.

Totes les activitats son gratis, excepte Sexpiertos (14 €) i la FAACCC Comedy (9 €). Es pot adquirir un pack per als dos espectacles (19 €). Les activitats gratis requereixen d’inscripció prèvia, a través del web del FAACCC.

Podeu descarregar-vos el programa complet aquí.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!