Gema Darbo, comissària resident de la convocatòria de Matadero + Loop + Fabra i Coats + Santa Mònica

23/03/2022 - 16:37 h

Ha estat l'escollida d'entre 58 candidatures presentades.

La comissària i investigadora independent Gema Darbo ha estat l’escollida d’entre les 58 candidatures presentades per dur a terme una residència artística el proper mes de maig a Barcelona i el juny a Madrid. Convocaven el Centro de residencias artísticas de Matadero MadridLOOP Barcelona, mitjançant un acord amb Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i el Centre Arts Santa Mònica. Com a resultat de la residència, la comissària participarà en una exposició entorn la idea de “Llar”, que es podrà veure el mes de setembre a l’Arts Santa Mònica.

La comissió de valoració estava formada per Ane Rodríguez Armendariz, responsable del Programa del Centro de residencias artísticas de Matadero Madrid, amb veu i vot; Isabel Casanellas Jurnet, coordinadora general de LOOP Barcelona, amb veu i vot; Enric Puig Punyet, director del Centre d’Arts Santa Mònica, amb veu i vot; i Montserrat Rivero, tècnic jurídic de Matadero Madrid, amb veu i sense vot.

Darbo, resident en l’actualitat a Londres, centra el seu treball en la intersecció entre la cultura visual, les humanitats digitals i el coneixement curatorial. Ha portat projectes a la Tate Modern i a la Gallery Prize, de Londres, o al CCCB i a Foto Colectania, de Barcelona, entre molts altres espais. És cofundadora de Widephoto, una plataforma curatorial col·laborativa i col·lectiva sense ànim de lucre centrada en l’aprenentatge, l’intercanvi i el debat sobre la fotografia contemporània.

Entre els objectius de la convocatòria d’aquesta residència hi ha promoure el desenvolupament professional dels comissaris d’art, proporcionar als comissaris recolzament institucional i recursos, i visibilitzar i internacionalitzar la feina de la comissària seleccionada mitjançant la presentació de la investigació desenvolupada durant la residència.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!