'Giroscopio', una instal·lació centrífuga del resident David Dorado i de Federico Sancho

03/04/2024 - 12:44 h

Es podrà visitar entre l'11 d'abril i el 10 de maig al Centre Cultural Bellvitge-Gornal de l'Hospitalet de Llobregat.

Dijous, 11 d’abril, a les 19 h, es farà a la Sala Subsòl del Centre Cultural Bellvitge – Gornal (Pl. de la Cultura, 1, l’Hospitalet de Llobregat) la inauguració de l’exposició “Giroscopio“, una “instal·lació centrífuga”, segons la defineixen els seus autors, realitzada a quatre mans per Federico Sancho i David Dorado —el segon, creador resident de la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació—. La mostra, oberta al públic fins al 10 de maig, proposa un recorregut sense rumb basat en la intuïció on cada obra genera un moviment a l’espectador que li fa traçar el seu propi trajecte, equilibrant les forces externes amb la pròpia subjectivitat.

Expliquen Sancho i Dorado que aquesta instal·lació artística “fa referència a l’equilibri, el moviment o la orientació i posa en valor el ball existent entre el nostre punt de vista —posició— i la realitat que el món ens ofereix”. Porta el nom de “Giroscopio” perquè un giroscopi és un dispositiu mecànic que serveix per mesurar, mantenir o canviar l’orientació a l’espai d’algun aparell o vehicle. Com la baldufa, és a través del moviment de rotació com equilibra el seu eix en entrar en contacte amb altres forces que alteren la seva estabilitat.

L’acte inaugural tindrà una performance a càrrec de l’Orquestra Battiato, i el dia 20 d’abril es farà una visita guiada amb Federico Sancho. L’horari del Centre Cultural és de dilluns a divendres de 10.00 a 21.00 h, i dissabtes de 10.00 a 13.30 h.

Federico Sancho és un artista visual multidisciplinari i agitador cultural. Ha cursat estudis en arquitectura, escultura i gravat. Utilitza multitud de recursos artístics en el seu afany per deconstruir la imatge i transformar la narrativa de l’espai expositiu per mitjà del simulacre.

David Dorado es mou entre la música, el so i la paraula per explicar històries. Multiinstrumentista i compositor, ja fa temps que ha anat ampliant el seu horitzó narratiu incorporant enregistraments de camp, material d’arxiu i disseny sonor als seus treballs, realitzant peces artístiques que van més enllà de la cançó i es relacionen amb l’art sonor i radiofònic, la poesia o altres disciplines artístiques com l’audiovisual, el teatre d’objectes i contextos instal·latius.

Més informació, en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!