La resident Charlotte Nordgren Sewell participa en una mostra col·lectiva als Arxius Nacionals de Malta

15/03/2024 - 12:57 h

L'exposició també es podrà visitar el mes de maig a Barcelona.

Māter (mare en llatí) és el nom de l’exposició col·lectiva que fins al 30 de març és oberta als Arxius Nacionals de Malta, a la població de Rabat. Sis artistes convidades han creat obres noves i específiques per al projecte, interactuant amb els llocs i els seus usos variats al llarg del temps. Entre aquestes artistes hi ha Charlotte Nordgren Sewell, resident a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, que hi presenta l’obra titulada Lick Me To Life.

L’exposició Māter explora el significat etimològic –i els seus contextos sociopolítics– de la paraula “māter”, prenent un conjunt de connotacions inesperades que van des de la pàtria, la bruixeria, l’autonomia i fins el creixement bacterià. Les artistes tracten amb les obres presentades aquestes qüestions, i també d’altres com les relacions entre plantes i humans i la politització de la figura materna. Segons explica Charlotte Nordgren Sewell, la seva obra Lick Me To Life és “un cordó umbilical suau que també és un pont entre mons, entre diferents maneres de conèixer i explicar històries en totes les seves vicissituds”.

La mostra ha estat possible per una col·laboració entre Espanya i Malta a través de la comissària barcelonina Alexia Medici, i del 9 de maig al 8 de juny es podrà visitar als Jardins de la Maternitat, seu de l’Arxiu Històric de la Diputació de Barcelona. A més de Charlotte Norgren Sewell hi participen les i els artistes Kristina Borg (Malta), Agustín Ortiz Herrera (Espanya), Irene Pérez Gil (Espanya), Vanesa Varela (Espanya) i Raphael Vella (Malta).

A la imatge, l’artista Charlotte Nordgren Sewell ultimant la preparació de la seva obra als Arxius Nacionals de Malta, una fotografia que ha compartit al seu canal d’Instagram.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!