La Sala de Escritores i Las Calatrava mostren els seus projectes al Feedback

08/02/2024 - 11:52 h

Presentaran els treballs titulats 'Putreficción' i 'Kenòpsia' en la sessió de dimecres 14 de febrer, amb col·loqui moderat per la periodista Alba Cuenca.

La mostra Feedback arribarà a la tercera sessió d’aquest 2024 dimecres 14 de febrer, com sempre a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació a les 19 h i amb entrada lliure. Portaran a l’escenari un fragment dels seus nous projectes els residents La Sala de Escritores i Las Calatrava. L’acte serà presentat per la periodista Alba Cuenca (Escena Poblenou i Entreacte), que també moderarà el col·loqui final entre artistes i públic.

Putreficción és el títol de la proposta de La Sala de Escritores, una experiència de creació col·lectiva que treballa el concepte de “pudrició” en relació amb la pèrdua d’allò “orgànic” (el cos) i l’avenç del transgènic (allò digital). Expliquen: “En la nostra recerca creativa per tornar a allò orgànic, desitgem que els participants es desconnectin del digital i s’uneixin a nosaltres en un procés de putrefacció massiva mitjançant el qual reprendre el control dels nostres cossos i crear una ficció única i irrepetible que ens ajudi a reflexionar sobre com les nostres decisions transformen els llocs que habitem”.

En quant a Las Calatrava, ens descobriran Kenòpsia, que defineixen d’aquesta manera: “Una epidèmia de ruïnes, equipaments buits i macrocomplexos de ciment planen sobre la nostra societat. Ja no hi ha cap poble o vila on no hagi arribat la plaga de la plaça dura. Els despropòsits arquitectònics, els fraus urbanístics i les maquinacions polítiques han tret els espais públics a la ciutadania i els han entregat a l’especulació, a la decadència o a l’hostilitat. Kenòpsia és un ritus urbà de sanació dels nyaps. La festa de les veïnes contra la festa del totxo. La recuperació (encara que sigui per uns instants) de tots aquells espais que se’ns van prometre, però que mai no han arribat a ser nostres”.

Sobre Feedback

En aquest cicle, creadors de diferents disciplines (música, teatre, dansa, videocreació…) presenten un tast del projecte artístic que han treballat o estan treballant com a residents a la Fabra i Coats. En acabat el públic assistent pot traslladar les seves impressions als artistes. Així, al mateix temps que els assistents coneixen en primícia el fragment d’un nou espectacle i com s’ha gestat, poden aportar creadors nous punts de vista per enriquir el seu projecte.

La Fabra i Coats integra la interacció amb el públic com a part del procés creatiu que els artistes duen a terme durant la seva residència, una idea que va néixer d’una necessitat expressada pels mateixos artistes a través de la Comissió de Programació, espai participatiu obert a la comunitat del centre que ha coordinat i dissenyat aquest format. Col·laboren en l’organització del cicle Recomana i Agost Produccions.

El Feedback 2024 consta de 7 sessions en total i fins a 14 artistes mostraran les seves propostes.

Més informació, en aquest enllaç.

La imatge correspon a una de les creativitats promocionals de ‘Kenòpsia’.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!