L'Altre Festival, la trobada internacional d'arts escèniques i salut mental

26/05/2023 - 16:41 h

Més de trenta propostes de teatre, dansa, música, poesia i nous formats arribaran al recinte de la Fabra i Coats entre el 9 i l'11 de juny.

“A vegades totes perdem el fil en la vida… A L’Altre Festival pots perdre el fil i gaudir de les arts escèniques i la salut mental”. Així es presenta la novena edició de L’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental, que tindrà com a escenari principal el recinte de la Fabra i Coats. Les dates, del 9 a l’11 de juny. I entre els objectius principals de l’esdeveniment: fomentar l’accessibilitat i la diversitat en el món cultural i artístic, però no només al pati de butaques, sinó també en els rols de creadors escènics, intèrprets, gestores, tècniques i més. “La cultura necessita nous interlocutors i ser més representativa de la societat en el seu conjunt. Per aconseguir-ho, necessita acostar-se a la ciutadania, explorar nous formats, obrir-se a noves perspectives, prendre riscos”, s’apunta des de l’organització.

La trentena de propostes artístiques que es podran seguir al llarg de les tres jornades estan creades, protagonitzades o relacionades amb persones amb experiències diverses en salut mental, cercant la interacció entre espectacles professionals, no-professionals i aficionats. El primer dia hi haurà les actuacions, entre d’altres, de Teatro de Pacotilla, Fito Conesa, Col·lectiu Estampa, Cia Silvia Batet o Pensativos en equilibrio, és a dir, música, dansa, creació audiovisual, teatre musical i fins i tot intel·ligència artificial. El 10 de juny serà el torn del “Temps de dansa”, amb la participació de set companyies de dansa d’arreu del món, professionals i aficionades. Yana Reutova Dance (Ucraïna), Sònia Gómez i Encarni Espallargas i la Cia Amaiur Luluaga en són algunes. Aquell matí, en col·laboració amb l’Associació Djerelo i el programa de Patis Oberts de l’Ajuntament de Barcelona, i amb famílies locals i refugiades, es podrà comprovar com la dansa, la música i les arts milloren la nostra salut mental col·lectiva.

L’últim dia, dones de Brasil, França, Anglaterra, Ucraïna i grups locals compartiran les seves vivències personals a través de la bellesa poètica. Hi haurà la participació de Dones Diverses, Companyia del Teatre del SÍ, Teatro Estudio desde El Alma i Somsò Batucada.

Les entrades tenen un cost de 5 €. Tots els detalls de L’Altre Festival, en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!