Marion Storm, Fran Vélez, Magalí Camps i Víctor Colmenero Mir, en una nova edició de l'IN_prescindibles

09/04/2024 - 10:43 h

Ho organitza La Poderosa i les propostes es podran seguir els dies 19 i 20 d'abril a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

La Poderosa, espai de creació, investigació i agitació cultural que fa residència a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, organitza una nova edició de l’IN_prescindibles, la número 53. Es farà els dies 19 i 20 d’abril a la Fabra, i s’hi podran veure les propostes de Marion Storm, Fran Vélez, Magalí Camps i Víctor Colmenero Mir. Les entrades, al preu de 8 €, ja són a la venda.

El cicle IN_prescindibles convida diferents artistes que es troben en procés de creació d’un nou espectacle a fer-ne una presentació en públic. Des de La Poderosa ho defineixen com “un lloc de trobada entre artistes i públics diversos, que conflueixen en vetllades mixtes”. La ballarina i coreògrafa Marion Storm hi portarà DanceLandDayDream #3, una investigació sobre la definició i la manipulació del “palimpsest” com a partitura, amb l’objectiu d’excavar el nostre sediment i des/recompondre’ns a través de la coreografia i la posada en escena.

Fran Vélez, llicenciat en Belles Arts i actor, portarà a la Fàbrica de Creació Criatures salvatges. Presenta el muntatge amb aquestes paraules: “De la mateixa manera que la veu transita la frontera entre allò material i immaterial, potser hi ha una qualitat similar en el pensament i també en la construcció de la parla com a manifestació de sentit. Ens agrada imaginar l’espai de l’escena poblat per veu que puntualment s’acull a diferents corporalitats. La seva capacitat de produir sentit se sosté en la subjectivitat dels espectadors o en la capacitat de consolidar el signe com a procés que incideix en la ficció del sentit comú. El nostre cos no funciona com a subjecció de la veu ni com a suport del pensament, sinó que dona volum a l’acció de cercar i temptar-se amb l’aparició de l’artefacte lingüístic”.

Una altra proposta que pujarà a l’escenari els dies 19 i 20 d’abril serà la de Magalí Camps, titulada Double You Single View. Camps fa conviure el so i el cos com a dispositius escènics per tractar imatges performatives que circumden entorn l’eròtica femenina, la sensualitat i les relacions de poder – a través de la intimitat i l’humor. Assajant pròpies i noves narratives en la recerca de la relació potencial entre la veu i el cos, el projecte vol indagar en el treball vocal i de la paraula dins l’espai escènic, i la seva interrelació amb la performance.

Finalment, Víctor Colmenero Mir mostra, a Pequeño payasiyo, una peça sonora que succeeix a partir de les trobades entre intèrpret i xoc o percussió amb els límits de l’espai. La investigació inicial sorgeix d’un interès en els pallassos originaris, en concret a la figura de Haokah, Heyokah o Hiraoka de la mitologia Lakota que pertany a les tribus originàries d’Amèrica del Nord. El Heyokah com la majoria dels pallassos té una funció social a les tribus, actuant com un mirall i un mestre, utilitzant comportaments extrems per reflectir els altres i obligant-los a examinar els seus propis dubtes, pors, odis i debilitats. Però en aquest cas també té un caràcter ritual ja que té la capacitat de convocar les tempestes fent batre uns escuradents.

Trobareu més informació en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!