Resultats de la convocatòria de Mater Art 2024

12/06/2024 - 10:56 h

Les artistes residents que s'acolliran a la Fàbrica de Creació amb les seves criatures són Laura Llaneli i Óscar de la Fuente, Anisa Mathews, Candela dal Pont i Marta Delatte Espinosa.

Des de BASE Ò i Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Institut de Cultura de Barcelona, anunciem els noms de les artistes seleccionades al programa MATER ART 2024. Aquesta iniciativa té per objecte donar suport al desenvolupament de projectes artístics amb una residència amb cura infantil, durant 2 mesos: de dimarts dia 1 d’octubre 2024 a divendres 29 de novembre 2024.

Després d’un procés de selecció acurat, on es va generar molt de debat a l’entorn de les propostes, totes de gran qualitat, aquests són els noms de les persones que s’acolliran a la Fabra i Coats: Fàbrica de creació amb les seves criatures:

– Candela Dal Pont: desenvoluparà un projecte que va començar just quan va ser mare. Un projecte que investiga les possibilitats del moviment, inspirada en el cos de la filla i en el seu propi cos després de parir. Desenvoluparà part d’un fotollibre que inclourà una sèrie de fotografies digitals i analògiques que aprofundeixin en les possibilitats del cos en moviment en àmbits naturals.

– Anisa Matthews: artista i dissenyadora afroindígena, durant la residència explorarà tècniques del tenyit natural i bàtik, creant prototips de roba funcional, sostenible i estètica per a noves mares que fusiona modernitat i tradició.

– Laura Llaneli i Óscar de la Fuente: en el decurs de la residència, De la Fuente desenvoluparà part del seu projecte “La mort d’Apolo”, de música experimental que podríem englobar dins dels estils ambient, drone i noise. En quant a Laura Llaneli, treballarà en “Un grinyol ensordidor, un murmuri continuat, un brunzit inesgotable”, que proposa una investigació sobre diferents maneres en què es pot remetre a l’experiència sonora mental a través del text i el llenguatge.

– Marta Delatte Espinosa: investigadora d’Internet i científica de dades, desenvoluparà el pòdcast de 10 episodis “Espores”, una celebració dels 10 anys de la col·lectiva feminista Liquen Data Lab i un homenatge a les comunitats amigues i afins.

Més informació, en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!