Un mes de març amb molt de 'Feedback'

27/02/2024 - 12:36 h

Cada dimecres hi haurà una sessió d'aquesta mostra de residents. Hi actuaran Lunàtica Teatre, S!NCRO, Raquel Gualtero, Adrià Bravo, Mabel Olea, Colectivo Parapente, Úrsula San Cristóbal i Luis Tabuenca.

La mostra Feedback viurà fins a quatre sessions, una cada dimecres, en el decurs del mes de març. Seran les quatre últimes d’aquesta edició de 2024 d’aquest cicle en què creadors de diferents disciplines presenten un tast del projecte artístic que estan treballant com a residents a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, i en acabat el públic assistent pot traslladar les seves impressions als artistes.

En total, hauran estat set les sessions organitzades. En les primeres tres, amb gran afluència de públic, han mostrat els seus projectes Kaosgroc, la cia. Silvia Batet, Julio César Palacio, laSadcum, La Sala de Escritores i Las Calatrava.

Ara arribarà el torn, dimecres 6 de març, de Lunàtica Teatre, que presentarà Ayün. Es tracta d’una obra que cerca ser sensorial i transportar el públic als boscos xilens. La companyia vol que s’olorin les seves plantes sagrades, i utilitza com a escenografia terra real. També el dia 6 actuarà S!NCRO, que portarà davant del públic la immersió sonora i visual titulada PROTOT!P. El col·loqui entre públic i artistes el moderaran Nil Martín (Plaça Tísner, betevé) i Judit Martínez (Recomana).

Una setmana més tard les persones assistents podran conèixer 360º, de Raquel Gualtero; l’artista mira cap a les seves arrels colombianes per crear una peça on el gir és l’eix vertebrador. I també hi trobaran Construcción abstracta PDF, d’Adrià Bravo, una conferència-performance que interpreta diversos fragments d’un diari sonor en to desenfadat i humorístic. El periodista Oriol Puig-Taulé (El País) presentarà la vetllada i guiarà el col·loqui.

El 20 de març pujaran a l’escenari Mabel Olea, amb Cut One’s Teeth, i Colectivo Parapente, amb Clarianes de la Biopoètica. En la primera proposta, l’artista, adoptant les qualitats de la pedra preciosa, es proposa transformar el cos en una joia generant un viatge que empeny els límits del glamour, l’estètica i la contemplació. Pel que fa al Colectivo Parapente, mostrarà un projecte d’investigació d’una instal·lació immersiva interactiva i multidisciplinar de so, moviment, escultura i llums. La peça es troba a mig camí entre un espectacle i un dispositiu d’interactuació, on el públic forma part i experimenta amb la tecnologia proposada. El feedback entre públic i artistes el moderarà Consol Sáez (RNE).

I tancaran aquesta edició Úrsula San Cristóbal i Luis Tabuenca. Serà dimecres 27 de març en un acte moderat per Imma Fernández (El Periódico de Catalunya). San Cristóbal mostrarà un fragment de Radicalmente vivas, en què l’erotisme, la histèria i el feminisme són els elements que articulen aquesta selecció de peces de videoart realitzades durant la residència. I Tabuenca oferirà una part de Naturstudium 3, projecte de caràcter col·laboratiu i interdisciplinari de composició d´una obra de 60 minuts per a escultures sonores Baschet.

Totes les sessions començaran a les 19 h i l’entrada és lliure.

La Fabra i Coats integra la interacció amb el públic com a part del procés creatiu que els artistes duen a terme durant la seva residència, una idea que va néixer d’una necessitat expressada pels mateixos artistes a través de la Comissió de Programació, espai participatiu obert a la comunitat del centre que ha coordinat i dissenyat aquest format. Col·laboren en l’organització del cicle Recomana i Agost Produccions.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!