Vuit espectacles del XIV Festival Mutis fan cap a la Fabra i Coats

07/03/2023 - 12:54 h

L'esdeveniment arrenca motors divendres 17 de març a la fàbrica amb 'Desarraigo', de Teatro de lo Ausente, i 'Final de trayecto', de Misael Sanroque.

El festival de teatre emergent Mutis arriba a la seva 14a edició, i ho fa amb un programa que inclou 12 propostes, 8 de les quals es podran veure a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació els dies 17, 18 i 19 de març. Les entrades es poden comprar anticipadament; les de teatre, teatre físic i teatre experimental tenen un preu de 12 € (15 € a taquilla, i 10 € l’anticipada per a menors de 30 anys), mentre que les de dansa valen 10 €, dos euros més si s’adquireixen a taquilla, i 8 € els menors de 30 anys.

El festival s’obrirà el dia 17 a les 19 h amb Desarraigo, de Teatro de lo Ausente, una peça de teatre contemporani basada en la implicació del públic i la seva col·laboració en la creació. Consisteix en una posada en escena que serà habitada per un espectador o espectadora, que viurà una experiència individual a través de jocs i reflexions proposats per les creadores, que la guiaran mitjançant el telèfon mòbil. La resta del públic observarà des del pati. Una hora més tard es podrà seguir Final de trayecto, de Misael Sanroque, i interpretada per Òscar Boix, Iggy Planas i Rita Ardiaca. L’obra ve avalada pel Premi a Millor Text Breu por l’Acadèmia d’Arts Escèniques d’Espanya de 2022. La protagonitzen dos homes i una dona que esperen el pas d’un tren en una estació, fan temps i recorden altres temps. Tancarà la programació de divendres Un quadre, una paret, una piscina, d’Héctor Mellinas a partir de textos de William Shakespeare. La peça reflexiona sobre la relació que mantenim els uns amb els altres quan, en ocupar un mateix espai, la societat ens obliga a competir per fer-nos valer.

Dissabte 18 també hi haurà tres propostes: Identitat Glitch, Los piragüistas i Eco del silencio. La primera és una performance multidisciplinària en què Sabrina Rodríguez fusiona dansa, butoh, teatre físic, art glitch imprès en tèxtil, música noise experimental i audiovisual reproduït en una màscara amb pantalla LED. Los piragüistas és una peça de teatre físic de la companyia Delinfame en la qual dos homes aparentment amics en una competició de piragüisme discuteixen sobre la idea de suïcidi d’un d’ells i acaben perduts al mar. Pel que fa a Eco del silencio, veiem dues dones que s’acompanyen en la decisió de dir el que s’han guardat fa molt temps, cadascuna amb la seva història i les seves pròpies pors s’impulsen per a fer sentir la seva veu. És un muntatge de dansa i teatre físic de la companyia La Tejida que parteix d’una idea d’Olivia Brescon, està dirigit per Kathia Perich, i l’interpreten la mateixa Brescon i Carla Gajardo.

Per a diumenge 18 s’han programat dos espectacles. Juana Dolores: massa diva per a un moviment assembleari és un solo performatiu que a partir de la descontextualització de la ideologia, la simbologia i la terminologia marxistes-leninistes, exhibeix el dolor de l’individu enfront la comunitat com un desig de ser sexualitzat socialment i culturalment, com una confessió, com una declaració d’amor. Repoblar l’ànima en temps de mascareta és un espectacle ritual de teatre corporal i performatiu basat en els principis de Grotowsky, i inspirat en un fet real sobre la covid-19 i les conseqüències de sobreviure-la a nivell existencial i filosòfic. El signa la companyia Maravilla Theatre.

Tots aquests espectacles els acollirà la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. Posteriorment, del 24 de març al 2 d’abril, el Mutis continuarà en altres espais de la ciutat, com els Lluïsos de Gràcia, el Centre Cultural Mexcat i la Sala Ón. Tota la informació, en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!