CONVOCATÒRIA Mater Comunity

BASE Ò i Fabra i Coats: Fàbrica de Creació obrim la convocatòria MATER ART, que té per objecte donar suport al desenvolupament de projectes artistics amb una residència amb cura infantil, durant 2 mesos: de dilluns dia 30 de setembre 2024 a divendres 29 de novembre 2024.

La residència presencial Mater Art és un programa del Projecte MAC (Mater Art Community), on s’investiga a través de la pràctica i la recerca de dades, així com a través d’estudis de cas, sobre la situació de vulnerabilitat de certs col·lectius artístics, com són artistes que maternen en les seves primeres etapes, artistes amb càrregues familiars de cures a adultes dependents, o bé artistes amb diversitat funcional de diversa índole. 

L’objectiu del programa Mater Art és donar suport en el desenvolupament de les persones professionals, per ajudar a evitar l’estancament de les seves carreres durant el rol de cuidadores, especialment en la primera etapa, el moment de més co-dependència. Es poden presentar persones de qualsevol gènere, inclòs, en tàndem. 

L’espai d’acollida en aquesta quarta edició del programa és la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. Es tracta d’un espai compartit, un lloc pràctic i dinàmic i de moviment lliure, dissenyat per a la convivència entre la conciliació familiar i el desenvolupament professional. Inclou un servei de cura infantil amb una especialista titulada (0-5 anys). 

El programa Mater Art és un model de sostenibilitat que busca l’equilibri necessari entre la vida familiar i la  vida professional. Va ser pioner a l’estat espanyol als seus inicis l’any 2021, però ara podem dir que és un model provat i sostenible per als centres de creació. Existeixen cada vegada més centres que acullen famílies a tot el territori espanyol, però més enllà de Mater Art, no hi ha cap altra a una zona urbana, amb espai de cures integrat en perfecte equilibri dins de l’espai de treball, amb suport tècnic professional i amb un servei de cures infantils gratuït, en la línia del foment de la filosofia de la co-criança, allunyat del concepte “llar d’infants”. 

 

Compartir

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!