El despertar de les bèsties, un procés col·lectiu amb alumnes de l’Institut Dr. Puigvert

El despertar de les bèsties és el títol que els i les alumnes d’un grup de 4 d’ESO de l’Institut Doctor Puigvert van decidir posar-li al resultat d’un procés creatiu realitzat al voltant de l’exposició de la Lúa Coderch Trencar una nou, que va tenir lloc a la Fabra del 13 de setembre del 2023 al 8 de gener de 2024. 

Convidats en el marc de la Trama, el programa de mediació del Centre d’art, i acompanyats per l’educadora Blanca Almendariz i el docent i tutor Ivan Sangenis, aquest grup d’alumnes van visitar l’exposició i se la van endur a classe i a casa, per treballar-la de manera individual i col·lectiva. Amb l’objectiu de crear una obra artística inspirada en gestos, objectes o mobles d’ús quotidià, que reflectissin la singularitat i l’envergadura d’aquelles practiques automàtiques o quasi imperceptibles de la nostra quotidianitat, van debatre conjuntament el contingut i el format de l’obra, i van decidir fer un pòster amb una fotografia que cada alumne faria sobre el que consideren més rellevant des de que es lleven fins que arriben a classe a les 8h del matí.

A partir d’aquesta observació activa i conscient dels gestos aparentment més senzills, reflexió que suggereix Lúa Coderch amb trencar una nou, els i les participants, que a més provenen d’un itinerari científic, no artístic, s’han endinsat en l’art contemporani com mai ho havien fet abans: des de dins. Han indagat i experimentat amb les dificultats i la importància dels processos creatius, han comprès el valor de les decisions individuals, així com de les accions col·lectives que implica tot acte de creació. Escoltant-los, veureu com han descobert que l’art contemporani es pot entendre o no, però que et pot fer veure les coses de sempre, de nou.

Al podcast, la directora de Fabra i Coats: Centre d’art contemporani de Barcelona, Joana Hurtado, entrevista a totes les parts implicades en aquest procés creatiu i al·lucina!

 

ESCOLTA-HO AQUÍ

Compartir