"Pachanga Búfala": Un podcast on es parlar de menjar, menjant.

Quan ens vam reunir amb l' Agatha Belloochio per que ens expliques la idea de podcast que tenia ens vam quedar meravellats! Encara que ens van sorgir alguns dubtes... ¿Era adient menjar a l'estudi? Bé, la idiosincràsia de Ràdio Fabra i de la pròpia Fàbrica de Creació es experimentar, però imaginar-nos la taula dels micros plena de menjar doncs de primeres va ser extrany. Pero no va ser res més que un lapse. L' Agatha volia conversar sobre el ritual, l'acte cultural i humà del menjar mentre es menjava. Quelcom que fem molt habitualment per aquestes terres. Sentar-nos a menjar i parlar de menjar. Així que només calia posar un mantell a laa taula! Obvi! Com a casa nostra. "Agatha, l' estudi es tot teu. Endevant: tots a taula!

Agatha Bellocchio Kernahan és una artista apassionada per la direcció artística i les creacions efímeres, explorant tant elements naturals com vivencials, com ara performances. Destaca la importància de l'espectador en els seus projectes, desafiant els construccions socials i fomentant la reflexió personal. Va completar la seva carrera a Massana i actualment és resident a Fabra, on continua desenvolupant el seu art. En les seves pròpies paraules

"Este proyecto se ha estado alimentado, sin yo saberlo, desde la observación vivida hace más de 2 años atrás, donde a través de una pandemia se me volvieron a activar pensamientos que ya estaban en mí, pero en ese momento me interpelaron más y más; por causa de la estructura y la normativa cambiante que estábamos viviendo. Todos estos pensamientos se formaron en un TFG en que la comida era un detonante, para explicar todo lo que quería de una manera más cotidiana. Así como la sal potencia el sabor, la comida potenciaba mi TFG y ese era mi objeto de estudio. En ella, observaba nuestro comportamiento social y cultural, ayudándome a generar discursos. Por ello, todos esos discursos los que querido seguir charlando en forma de Podcast."

A "Pachanga Búfala" el menjar es converteix en el fil conductor. Estàs convidat a explorar els sons de l'acte de menjar i preparar, mentre s'aborden alguns temes quotidians més enllà de l'alimentació. Des del procés del fer fins a arribar a saborejar, assimilar, mastegar, tragar i digerir. Una experiència radiofònica que intentarà despertar els teus sentits i obrir la teva ment.

El primer episodi es un episodi experimental sobre rituals i manies a l'hora de menjar, juntament amb Oscar Moya i Annia Pedrol. Explora els moments previs a menjar, com beneir els aliments. També analitzem les manies a l'hora de menjar o les nostres preferències específiques. Descobreix com aquestes pràctiques afecten la nostra experiència i relació amb el menjar.

Escolta'l AQUÍ

Bon profit

Compartir