BABEL

Lidia Pujol

Lídia Pujol ens anirà desgranant els temes del seu proper disc BABEL, un treball fruit de rebre el premi ESPAI TER 2023-2024 per la seva trajectòria artística i que l'ha portat a revisar alguns dels seus temes més emblemàtics, i ha enregistrat altres cançons que fins ara només s'havien pogut escoltar en directe. Babel és un recorregut per dues dècades de música, paraula, poesia, compromís social, pensament crític i espiritualitat. Babel, és la banda sonora d'una recerca i trobada de sentit en la humilitat de no saber i, sobretot, una acció de gràcies per formar part de la vida, la veritat i la bellesa. Aquest Pòdcast enregistrat a RÀDIO FABRA i que constarà de diversos capítols, vol encisar-se en el món artístic, social i cooperatiu de Lídia Pujol.

Lidia Pujol

Cada disc i espectacle de la Lídia Pujol ha estat un procés de compostatge personal, nodrit per la generositat de tots els qui l’envolten. En el seu primer disc en solitari, Iaie (2003), profunditza en la recerca de l’emoció amb la veu més enllà del límit de la paraula a través del vincle entre imatge i música. En Els amants de Lilith (2007) fa una selecció de peces tradicionals catalanes que parlen de l’abús de poder. Mariam Matrem (2014) i Iter Luminis, un camí orientat (2017) volen deixar constància de tot el camí musical, artistic i experiencial dels anys (2010-2017) representat per tres espectacles -La Cerimònia de la Llum, Camí d’Identitat i Treballs i Plaers d’Amor- on es reflexiona sobre el naixement de la vida corporal i el de la consciència, l’arrelament i la llibertat humana i es que posa en valor la identitat, les arrels, el patrimoni i el territori. En aquest projecte ha implicat agents diversos per tal d’apropar la cultura als llocs més recòndits del país, reinterpretant els espais sagrats, teixint sinergies i relacions entre professionals i els habitants de cada territori, guiant la cooperació envers el valor i l’orientació de formar part. En Panikkar, poeta i fangador (2019) s’incorpora la mística dels vedes i ens convida a la transcendència de la dualitat constitutiva. En Conversando con Cecilia (2021) ens convida a silenciar els intermediaris –mediàtics, culturals, polítics, familiars o religiosos– per a preguntar-nos qui som, què pensem i quin és el nostre desig més profund.

Babel és el nom del nou disc de Lídia Pujol que commemora vint anys de trajectòria musical i artística. És un recorregut de dues dècades de música, paraula, poesia, compromís social, pensament crític i espiritualitat. Babel (bl bl) -que etimològicament vol dir balbuceig, confusió a l’hora d’expressar quelcom-, és la banda sonora d’una recerca i trobada de sentit en la humilitat de no saber i, sobretot, una acció de gràcies per formar part de la vida, la veritat i la bellesa.

Compartir