Barcelona cultura

Noticies

Els escenaris del 'Grec Montjuïc' assoleixen una ocupació de prop del 90 per cent

dc. 01/08/2018 | 17:15 H

El Grec 2018 Festival de Barcelona ha assolit enguany elevades xifres d'ocupació dels espais programats i, especialment, dels diversos escenaris implicats en el Grec Montjuïc, on s'ha registrat una ocupació mitjana propera al 90 per cent

Al Grec Montjuïc, s'han pogut veure aquest estiu les propostes de curta durada i també les de caràcter internacional, a diferència del Grec Ciutat, que aplegava propostes de llarga permanència i amb el focus més centrat en la creació local. El Grec Montjuïc abasta espais situats a la muntanya o a tocar, entre els quals el Teatre Grec, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure Montjuïc, la sala Hiroshima o la Fundació Joan Miró.

Aquests espais, precisament, han tingut enguany xifres d'ocupació especialment altes, igual que molts dels escenaris de l'anomenat Grec Ciutat com la Biblioteca de Catalunya (Bodas de sangre), el Teatre Akadèmia, el Teatre Nacional de Catalunya o l'Antic Teatre

En total, enguany el festival ha tingut 112.060 espectadors, repartits entre una xifra d'espectacles més baixa que la d'anteriors edicions (dels 102 del 2017 a 84 el 2018). D'aquesta manera, s'ha intentat potenciar la claredat i coherència de la programació presentada.

En aquesta edició, ha crescut l'assistència a grans muntatges internacionals, s'ha proposat una línia d'espectacles que recuperava el concepte de contacte entre orient i occident que implica la Ruta de la Seda, s'ha treballat amb artistes asiàtics i s'han muntat coproduccions amb teatres i institucions de Hong-kong, Singapur, Corea  o el Japó.

Paral·lelament, el festival ha treballat amb festivals internacionals entre els quals el Kunstenfestival des Arts de Brussel·les, el Festival d’Avinyó o el d’Edimburg, a més d'endegar projectes en xarxa amb diverses institucions catalanes.

Projectes escènics de caràcter comunitari i també propostes diverses repartides pels districtes, centres cívics i fàbriques de creació de la ciutat han estat presents en un festival que, enguany, ha aconseguit convertir la plaça de Margarida Xirgu en el cor del Grec 2018, un espai de trobada i d'intercanvi on, a més, s'ha programat activitats de manera gairebé diària durant tot el mes.

Pel que fa als públics, val a dir que es confirma el caràcter local dels espectadors, la captació de nous públics i el rejoveniment del públic del festival, amb una edat mitjana de 42 anys.

 

 

 

Comparteix aquest contingut