Ja són aquí els passatemps de cultura popular

20/05/2020 11:27 h

Esther Estela

D’entre les moltes activitats que preparen les colles de cultura popular barcelonines per fer més amè el confinament, n’hi ha que han creat diferents passatemps per a tots els públics. La Casa dels Entremesos, els Gegants de Gràcia, l’Associació de Festes de la Plaça Nova o els Gegants del Pi en són alguns exemples.

Des de la Casa dels Entremesos han penjat un document en format pdf amb diferents passatemps: una sopa de lletres, uns mots encreuats, un joc de les vuit diferències i dos sudokus. Els protagonistes són les bèsties de la ciutat com la Vibria, el Lleó, la Tarasca… i altres figures com els Gegants nous de la Casa de la Caritat o del Corpus i la Gegantona LaiaDescobriu-ho aquí.

Els Gegants de Gràcia han omplert la seva pàgina web amb diferents passatemps relacionats amb els seus gegants. Hi trobareu les set diferències, mots encreuats, laberints, dibuixos per unir els punts i sopes de lletres, protagonitzats pels Gegants de Gràcia, els Gegantons Torradet i Gresca, en Pepitu Campanar, els Capgrossos i els seus grallers. Tot això i molt més ho trobareu clicant aquí.

L’Associació de Festes de la Plaça Nova també ha fet servir el seu compte d’Instagram per a treballar un parell de jocs de les cinc diferències al voltant del seu gegantet Pippo i unes figuretes dels Gegants nous de la plaça Nova. Descobriu-ho aquí.

Els Gegants del Pi tampoc s’han quedat enrere. En aquest sentit, han treballat el joc dels 25 anys de les Festes de Sant Josep Oriol. Al llarg de les darreres setmanes, han anat penjant a Instagram algunes de les planes del llibre ‘Les Festes de Sant Josep Oriol. 25 anys fent barri i fent cultura popular’, que s’hauria d’haver presentat al març durant les festes. Els participants han d’encertar el nom i població dels gegants que apareixen a les diferents planes del catàleg que tanca el llibre. Sereu capaços de fer-ho? Cliqueu aquí i descobriu-ho.