Coneixeu els guanyadors dels Premis Barcelona Restauració?

La sisena edició dels Premis Barcelona Restauració ha reconegut els establiments que han destacat per la seva qualitat gastronòmica, compromís amb el barri, sostenibilitat i vocació de servei.

..
18/11/2025 - 11:20 h - Comerç i mercats

Els Premis Barcelona Restauració tenen com a objectiu reconèixer i promocionar les iniciatives dels restaurants de barri i establiments de proximitat de la ciutat, i destacar-ne la contribució a una gastronomia de qualitat, arrelada i sostenible que forma part de la identitat de Barcelona.

Aquest any els guardonats han estat els següents:

  • Premi a la qualitat gastronòmica: Restaurant Bellafila (Ciutat Vella)
    S’ha reconegut la cuina amb personalitat i discurs propi, d’alta qualitat i fidel al producte de proximitat i estrictament de temporada. Amb una trajectòria consolidada, és un referent de cuina elaborada, saludable i amb ànima.
  • Premi a la integració en el barri: La Esquinica (Nou Barris)
    Durant més de 50 anys, L’Esquinica ha esdevingut molt més que un bar de tapes, un espai de trobada i convivència que ha crescut amb el barri i amb la seva gent. Un símbol d’acollida i punt de connexió entre veïns i generacions.
    Premi a la sostenibilitat: Restaurant Xavier Pellicer (l’Eixample)
    Per ser un referent en sostenibilitat i producte ecològic i de proximitat. Una proposta que combina transformació, investigació, compromís i qualitat gastronòmica amb una clara vocació de servei conscient i saludable.
  • Premi al servei de sala: Flash Flash (Sarrià – Sant Gervasi)
    El guardó que valora l’organització, la coordinació i l’excel·lència en l’atenció al client, ha estat per a un establiment que fa més de 55 anys que cuida cada detall i manté viu l’esperit d’un dels restaurants més emblemàtics de la ciutat.
  • Premi a la restauració dels mercats de Barcelona: El Racó del Mercat (Mercat de Provençals – Sant Martí)
    Conegut pels seus esmorzars de forquilla i per l’ús del producte fresc i de temporada, és un referent gastronòmic al barri. Un gran exemple de restaurant de mercat i punt de trobada per a veïns i visitants.

A més, hi ha hagut dos reconeixements especials, a Los Caracoles (Ciutat Vella), el segon restaurant més antic de Barcelona, amb 190 anys d’història. Fundat per la família Bofarull, que ja suma cinc generacions al capdavant, continua oferint una cuina catalana tradicional de renom mundial des del cor del barri Gòtic, i al fundador d’El Botafumeiro, Moncho Neira (Gràcia), per la seva trajectòria icònica i el llegat inesborrable que ha deixat a la gastronomia barcelonina.