Vehicle i permís de conducció

T’has mudat a Barcelona amb el teu vehicle? Has de saber que és obligatori matricular el teu vehicle per circular si el període de residència és superior a sis mesos. Per a això hauràs de fer el tràmit de matriculació amb la Direcció General de Trànsit (DGT) i obtindràs una matrícula vàlida que identifiqui el teu vehicle. Quan la tinguis, has de comprar i instal·lar les plaques noves i contractar una assegurança per al nou número de matrícula assignat. 

Si el teu permís de conduir l’has obtingut en un altre país, pots realitzar el bescanvi. Aquest tràmit valida el teu permís de conduir i et dona el dret a circular pel territori espanyol. Per als ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea i de l’Espai Econòmic Europeu és un tràmit voluntari. Per a la resta de persones es tracta d’un procediment obligatori una vegada hagin transcorregut els primers sis mesos de residència a Espanya.

Si vius a la ciutat de Barcelona, tens l’opció de realitzar el tràmit de resident dAREA, que dona dret a aparcar al carrer amb tarifes preferencials en funció de la teva zona de residència.